Ventspilnieks savā īpašumā izbiedē zagli, kā rezultātā viņš no notikuma vietas aizbēg

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par iekļūšanu mājoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu un par svešas mantas tīšu bojāšanu, kā rezultātā ventspilniekam nodarīts mantisks kaitējums.

Pagājušā gada oktobrī Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Ventspilī nakts laikā kāda persona ir iekļuvusi privātmājā. Mājas īpašnieks, dzirdot savādas skaņas, pamodies un gājis skatīties, kas ir trokšņu iemesls. Īpašnieka vērība aizbiedējusi garnadzi, kurš pārlēcis pāri žogam un aizskrējis prom. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka sakarā ar to, ka tika iekļūts privātmājā, ir tikusi bojāta ārdurvju slēdzene. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja kādu jaunieti, kurš jau iepriekš vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā un ticis sodīts par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Jaunietis ar savu rīcību, sabojājot ārdurvju slēdzeni, nodarīja mājas īpašniekam nelielus zaudējumus – 60 eiro apmērā.

Saskaņā ar Krimināllikumu par nelikumīgu iekļūšanu mājoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu, soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Savukārt par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda pamēru noteiks tiesa.

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar