Veltījums mīlestības mēnesim – dziesma “Februāris”!

Grupa “Saldās sejas” jau kopš pērnā gada 1. septembra realizē muzikālu projektu “12”, kura ietvaros katra mēneša pirmajā datumā tiek publicēta jauna dziesma. Katrs jaunais ieraksts ir sadarbības projekts ar kādu Latvijā jau pazīstamu vai jaunu komponistu, vai izpildītāju. Šoreiz dziesmas “Februāris” ierakstā piedalās vokālā grupa “4tie”.

Jaunās dziesmas mūzikas autors šoreiz ir grupas sastāvā jau kopš 1985. gada muzicējošais ģitārists Tomass Kleins, bet dziesmas vārdus, tāpat ka visām šī projekta dziesmām, rakstījis grupas bundzinieks Guntars Račs. 

Guntars Račs: “Pēc tam, kad ar “Līviem” janvārī bijām realizējušu kārtīgu rokenrolu, februārī gribējās uzrakstīt klasisku mīlas stāstu. Šoreiz tas ir stāsts par skolotāju un muzikantu, kuri katru vakaru vienā tramvajā dodas no darba uz mājām. Viņi vēl nezina to, ka ir radīti viens otram, bet nojauš, ka satiksies. Viss, ko viņi vēl nezina, ka viņu mīlestība sēž tikai 2 solu rindas tālāk.”

Tomass Kleins: “Gribējās tādu vienkāršu un patiesu stāstu. Sākotnēji domājām, ka uzticēsim dziesmu kādam solistam, bet tad dzima ideja par sadarbību ar vokālo kvartetu un viņi krietni pamainīja sākotnēji iecerēto skanējumu. Un tas ir tas jaukākais, ka ieejot studjā ar pilnīgi jaunu dziesmu, nekad nezini, kās no tā visa sanāks.” 

Vokālā kvarteta “4tie” līderis un dziesmas vokālo partiju aranžētājs ir pieredzējušias mūziķis Rūdolfs Bērtiņš. Sadarbība ar viņu šī projekta ietvaros, aizsākās jau pērnā gada septembrī, ierakstot dziesmu “Oktobris”. 

Dziesmu producēja Gints Stankevičs. Teksta video filmēja Kaspars Dvinskis (Dween Production). Video piedalās Klinta Goloskova (skolotāja) un Nils Puriņš (muzikants). Video filmēts Kalnciema ielas kafejnīcas “Ezītis miglā” pagalmā. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar