Vēlies, lai tālrunis kalpo ilgāk? Iegaumē 3 būtiskus knifus

Kā zināms, viedtālruņa nomešana uz zemes vai tā ilgstoša atrašanās ūdenī, pat ja modelis ir pārbaudīts un atzīts par ūdensizturīgu, var beigties ar nelāgām sekām un krietni patukšot īpašnieka maciņu. Tomēr ir arī vairāki citi aspekti, kuriem ir būtiska ietekme uz viedtālruņa kalpošanas ilgumu, veiktspēju un funkcionalitāti ilgtermiņā un no kuriem var izvairīties, paturot prātā pāris vienkāršus ieteikumus.

Pagariniet akumulatora mūžu ar pareizu uzlādi

Labākais veids, kā pareizi rūpēties par tālruņa akumulatoru, ir neļaut tam pārkarst vai sasalt. Tas nozīmē – jāizvairās no temperatūras zem 0 un virs 35 grādiem pēc Celsija. Sagaidot vasaras sezonu, svarīgi atcerēties, ka viedtālrunis, kas atstāts, piemēram, uz automašīnas paneļa vai citviet tiešos saules staros, var viegli pārkarst un tādējādi samazināt akumulatora darbības laiku, tāpēc to ieteicams pārlikt uz vēsāku vietu, lai tas atdzistu.

“Akumulatora un ierīces pārkaršanu var izraisīt arī tālruņa lietošana ātrās uzlādes laikā. Par laimi, jaunos viedtālruņu modeļus, piemēram, Huawei P60 Pro, var uzlādēt līdz 50 % vien 10 minūšu laikā, tāpēc nav ilgi jāgaida, lai tos izmantotu. Tāpat akumulatora darbības ilgumu ietekmē arī pārāk ilga tālruņa atstāšana bez uzlādes – ieteicams to uzlādēt pa daļām un pēc vajadzības visas dienas laikā. Visbeidzot – noteikti nevajadzētu žāvēt tālruni ar fēnu, ja tas ir slapjš, jo pastāv pārkaršanas risks,” skaidro Huawei produktu apmācību vadītājs Mikus Tillers.

Tīriet ar prātu

Tā kā tālruņus ikdienā visbiežāk nēsājam kabatās vai somā, tie bieži saskaras ar putekļiem un netīrumiem, kas var iekļūt arī dažādās ierīces atverēs. Tomēr, kā izrādās, arī gribot labu un cenšoties tālruni atbrīvot no netīrumiem, var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, tāpēc jāiemācās to darīt pareizi un ar mēru.

“Pirmkārt, netīriet tālruni ar asiem metāla priekšmetiem – labākajā gadījumā to varētu darīt ar sausu vates kociņu, drāniņu vai smalku birstīti. Tā kā mūsu ikdiena vairs nav iedomāja bez tālruņiem, vērts paturēt prātā, ka uz to virsmas uzkrājas ļoti daudz netīrumu un to tīrīšana ir laba ideja no higiēnas prasību viedokļa. Arī tīra kamera bez pirkstu nospiedumiem ļauj iegūt daudz kvalitatīvākus attēlus,” stāsta M. Tillers.

Tāpat eksperts iesaka ikvienam mūsdienu tālruņa lietotājam meklēt ierīci ar IP68 noturību pret ūdeni un putekļiem, tādējādi nodrošinot papildu aizsardzību ikdienas lietošanai un pagarinot ierīces mūžu. Tomēr, ja kāda iemesla dēļ jaunais viedtālrunis nedarbojas, eksperts neiesaka to mēģināt salabot paša spēkiem – tas var radīt neatgriezeniskus bojājumus ierīcei, ar kuriem vēlāk nevarēs tikt galā pat pieredzējuši profesionāļi.

Labiem ikdienas paradumiem ir spēks

Šobrīd ikdienā patērētās informācijas apjoms nenoliedzami turpina pieaugt, tāpēc svarīgi zināt, ka viedtālruņu kalpošanas laiku ietekmē arī tas, cik daudz informācijas tajos esošajam “dzinējam” ir jāapstrādā un kas paliek pāri.

“Pirmais ieteikums gan tālruņa darbības ātruma uzlabošanas, gan drošības apsvērumu dēļ ir sekot līdzi ieteiktajiem operētājsistēmas atjauninājumiem un pārliecināties, ka tie tiek veikti laikus, nevis atlikti,” aicina M.Tillers. Viņš norāda, ka šādā veidā ierīce ir maksimāli darbspējīga ražotāju paredzētajos apstākļos un spēj noteikt un likvidēt lielu daļu nevajadzīgas informācijas un datu, kurus vairs nav vērts glabāt sistēmā.

Lai gan jaunajās ierīcēs ir ievērojami vairāk atmiņas nekā vecākajos modeļos, aizvien vērts laiku pa laikam pārbaudīt, vai tālrunī ir dažādas ikdienā neizmantotas lietotnes, un dzēst tās, kuras nav nepieciešamas.

Attēls: pubicitātes

TOP Komentāri

avatar