Valsts prezidents: Līvāni ir dinamiska pilsēta ar strauju izaugsmi, kvalitatīvu dzīves un darba vidi

14. augustā Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze viesojās Līvānu novadā, iepazīstoties ar novada aktualitātēm, veiksmes stāstiem un galvenajiem izaicinājumiem.

Pēc novada domes priekšsēdētāja Andra Vaivoda sacītā, Līvānu izaugsmes pamatā ir uzņēmējdarbības attīstība, pievilcīgas dzīves vides nodrošināšana iedzīvotājiem un skolu tīkla mērķtiecīga stiprināšana – no pirmsskolas līdz pat 1. līmeņa profesionālajai izglītībai.

Andra Levites kundze izrādīja interesi par peldētapmācības iespējām novada bērniem.

“Līvāni ir dinamiska pilsēta ar strauju izaugsmi, kvalitatīvu dzīves un darba vidi, kas īpaši piemērota ģimenēm,” tā pēc sarunas ar novada domes vadību sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Viesojoties optiskās šķiedras uzņēmumā SIA “Light Guide Optics International”, Valsts prezidents un Andra Levites kundze ar uzņēmuma vadību pārrunāja Latvijas konkurētspēju globālā mērogā augsto tehnoloģiju nozarē. Uzņēmuma vadītājs Daumants Pfafrods norādīja, ka Latvijas uzņēmumi konkurē nevis ar lēto darbaspēku, bet ar kvalitāti, zināšanām un prasmēm. Sarunā valdīja vienprātība, ka Latvija ir spēcīgs spēlētājs augsto tehnoloģiju nozarē, tāpēc valstī ir mērķtiecīgi jāstiprina izglītības sistēmas kvalitāte.

Darba vizītes laikā Valsts prezidents ar dzīvesbiedri iepazinās arī ar Līvānu Stikla un amatniecības centru un nolika ziedus pie Līvānu atbrīvošanas pieminekļa.

Foto: publicitātes (I.Znotiņš)

Video: publicitātes (G.Bergmanis)

TOP Komentāri

avatar