Vai mājās viss ir tīrs? Interesantas vietas, ko sev atgādināt notīrīt

Iestājoties patīkami pavasarīgam laikam, lielā pavasara tīrīšana nonāk darāmo darbu sarakstā, lai svētkus mājās varētu sagaidīt svaigās telpās. Samsung ir apkopojis sadzīvē bieži sastopamās vietas, kas līdz šim, iespējams, vēl nav iztīrītas, bet par kurām noteikti nevajadzētu aizmirst.

Veicot mājas uzkopšanu, ieteicams izstaigāt māju kā parasti. Tā būs iespējams saprast, kam visbiežāk pieskaras un kas tiek satverts, vai šīs vietas tīrīšanas laikā netiek atstātas novārtā vai pat palikušas nepamanītas.

Rokturi un gaismas slēdži

Gaismas slēdži un durvju rokturi tiek izmantoti teju katru reizi, izejot vai ieejot telpā, savukārt, cik bieži tie tiek tīrīti? Durvis un mēbeļu virsmas mazgā, lai notīrītu redzamos netīrumus, tomēr pašlaik ir ieteicams ne tikai rūpīgi notīrīt, bet arī dezinficēt rokturus un durvju malas, kam pieskaras visbiežāk. Tas attiecas arī uz virtuves skapīšiem, atvilktnēm, logu rokturiem.

Televizors, tastatūra un pele

Ar televizora tālvadības pulti tiek pārslēgts kanāls, bet pēc tam paņemts popkorns un likts mutē? Noteikti ieteicams pievērst uzmanību visām ierīcēm un virsmām, kam ikdienā pieskaramies, pat, ja šie pieskārieni ir īsi.

Pirms ierīču – datora, televizora un citu – tīrīšanas, ieteicams tās izslēgt vai atvienot no strāvas. Visefektīvākais veids, kā likvidēt netīrumus, kas sakrājušies starp tastatūras taustiņiem, ir spēcīga gaisa plūsma un speciālās datoru tīrīšanas salvetes. Klēpjdatoru tīrīšanai nosacījumi neatšķiras, un arī tos pirms tīrīšanas jāatceras izslēgt. Nekādā gadījumā tīrīšanai nedrīkst izmantot logu tīrīšanas, dezinfekcijas vai citus sadzīvē izmantojamos tīrīšanas līdzekļus.

Viens veids, kā mazināt vīrusu un baktēriju izplatību, ir vienkārši samazināt nepieciešamību pieskarties dažādām virsmām. Piemēram, Samsung SmartThings ļauj vadīt dažādas ierīces mājās, izmantojot tikai vienu ierīci – viedtālruni, ko būs vieglāk notīrīt nekā, piemēram, daudzās pultis. Lietotnē mājas ierīces var arī grupēt pa telpām, lai visas ierīces, piemēram, viesistabā vienlaicīgi ieslēgtu vai izslēgtu.

Ledusskapis, veļasmašīna, cepeškrāsns un cita sadzīves tehnika

Uzkopojot savu māju, ieteicams pievērsties arī tām ierīcēm, kas palīdz uzturēt tīrību. Piemēram, notīrīt veļasmašīnas durvis un malas vai putekļsūcēja rokturi.

Sadzīves tehnikas tīrīšanai var izmantot siltu ūdeni ar tajā izšķīdinātu sodu. Sodu ieteicams izmantot, jo tā ne tikai palīdzēs vieglāk attīrīt virsmu, bet arī uzsūks nepatīkamās smakas, ja tādas būs radušās. Pēc mazgāšanas ieteicams ierīci izslaucīt sausu vai atstāt durvis vaļā un to izvēdināt.

Veļasmašīnai var izmantot vēl vieglāku tīrīšanas veidu – pulvera nodalījumā atliek iebērt tikai sodu vai citronskābi, uzlikt uz karstu un īsu mazgāšanas ciklu. Pēc tam vien atliek atvērt durtiņas un ļaut veļasmašīnai izžūt.

Piparu un sāls dzirnaviņas

Visus garšvielu traukus ieteicams iztīrīt regulāri, savukārt tagad pastiprināti pievērst uzmanību tieši tiem garšvielu traukiem, kas tiek visbiežāk izmantoti, piemēram, dzirnaviņām, kas novietotas uz ēdamgalda.

Automašīna

Automašīnās noteikti jāpievērš īpaša uzmanība tām vietām, kas tiek aiztiktas katrā braukšanas reizē, piemēram, stūrei, durvju rokturiem, ātrumkārbas svirai un drošības jostai.

Viss kabatu saturs

jānotīra arī atslēgas, naudas maks, bankas kartes.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar