Turpmāk paziņojumu par kontaktpersonas statusa piešķiršanu ģimenes ārsti saņems E-veselības portālā

Turpmāk ģimenes ārsti par Slimību kontroles profilakses centra (SPKC) noteiktā Covid-19 kontaktpersonas statusa piešķiršanu paziņojumu saņems E-veselības portāla sadaļā “Pastkastīte”. Informācija būs pieejama gan ģimenes ārstam, gan pacientam. Statusa piešķiršana var ilgt līdz piecām darba dienām. Informāciju Nacionālais veselības dienests (NVD) E-veselībā ievietos reizi dienā pēc datu saņemšanas no SPKC, kas tos iegūst, veicot Covid-19 gadījumu epidemioloģisko izmeklēšanu.

Informāciju par kontaktpersonām SPKC saņem, veicot inficēto personu aptauju, sadarbojoties ar ārstniecības iestādēm, darba devējiem, izglītības iestādēm, kur ir reģistrēts Covid-19 gadījums. Tā, piemēram, ja darba kolektīvā tiek konstatēts darbinieks ar apstiprinātu Covid-19 infekciju, darba devējs, atbilstoši SPKC rekomendācijām, apzin kontaktpersonas un šo informāciju nodod tālāk SPKC epidemiologiem, kuri to apkopo un nodod NVD. Savukārt NVD nodrošina informācijas tālāku apriti E-veselības portālā – tiek vienlaikus nosūtīta vēstule iedzīvotājam un ģimenes ārstam, kurš uzsāk kontaktpersonas medicīnisko novērošanu. Tāpat kontaktpersonas statusu var noteikt arī ģimenes ārsts savā praksē reģistrētām personām, piemēram, gadījumos, ja pacientam ir konstatēta inficēšanās ar Covid-19 un ar viņu kopā dzīvo vēl vairākas citas pie konkrētā ģimenes ārsta reģistrētas personas.

Lai aplūkotu saņemto paziņojumu par Covid-19 kontaktpersonas statusa piešķiršanu, interneta pārlūkprogrammā jāatver www.eveseliba.gov.lv, jāizvēlas “Pieslēgties” un “Iedzīvotājs”. Pēc autorizēšanās sistēmā paziņojums būs apskatāms izvēlnē “Pastkastīte”, izvēloties ziņojuma grupu. Gadījumā, ja nav iespējas pieslēgties E-veselības portālam vai, ja iedzīvotājs zina, ka ir kontaktpersona, bet informācija nav saņemta 5 darba dienu laikā, tad aicinām sazināties ar savu ģimenes ārstu. Ja personai nav ģimenes ārsta var zvanīt uz NVD bezmaksas klientu apkalpošanas tālruni: 80001234 (darba laiks: no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst. 8.30 līdz 17.00, bet piektdienās no plkst. 8.30 līdz 15.00.).

Uzziņai:

Kontaktpersona ir persona, kura bijusi pakļauta inficēšanās riskam, nonākot tuvā kontaktā ar personu, kurai apstiprināta Covid-19 infekcija. Kontaktpersonas primāro medicīnisko pārbaudi, laboratorisko pārbaudi un medicīnisko novērošanu dzīvesvietā organizē kontaktpersonas ģimenes ārsts attālināti.

Noteikumi, kas kontaktpersonai jāievēro mājas karantīnas (medicīniskās novērošanas) laikā pieejami SPKC mājas lapā.

Infografika: Publicitātes

Foto: ilustratīvs (pexels.com)

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
1 Komentāru autori
AdrianJinly Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
AdrianJinly
Viesis
AdrianJinly

Gооd dаy! multinews.lv Did yоu knоw thаt it is pоssiblе tо sеnd businеss prоpоsаl аbsоlutеly lаwfully? Wе prоpоsе а nеw lеgаl mеthоd оf sеnding businеss оffеr thrоugh соntасt fоrms. Suсh fоrms аrе lосаtеd оn mаny sitеs. Whеn suсh lеttеrs аrе sеnt, nо pеrsоnаl dаtа is usеd, аnd mеssаgеs аrе sеnt tо fоrms spесifiсаlly dеsignеd tо rесеivе mеssаgеs аnd аppеаls. аlsо, mеssаgеs sеnt thrоugh fееdbасk Fоrms dо nоt gеt intо spаm bесаusе suсh mеssаgеs аrе соnsidеrеd impоrtаnt. Wе оffеr yоu tо tеst оur sеrviсе fоr frее. Wе will sеnd up tо 50,000 mеssаgеs fоr yоu. Thе соst оf sеnding оnе milliоn… Lasīt tālāk »