Tradicionālas receptes ar negaidītu sastāvdaļu svētku galdam

Sātīgos pamatēdienos vai kraukšķīgām uzkodām – alus var būt īpaša sastāvdaļa, kas pārsteigs ēdiena baudītājus. Lai svētku galdu padarītu interesantāku, “Lielvārdes alus” sadarbībā ar kulinārijas bloga “NAŠĶOTIES” autori Zani Ozoliņu piedāvā izmēģināt divas receptes, kurām pievienot arī alu, lai atklātu jaunas garšu nianses.

Plucinātā cūkgaļa ar “Lielvārdes” upeņu stautu

Sastāvdaļas:

Apmēram 2 kg cūkgaļas pleca daļas

300 ml “Lielvārdes” upeņu stauta

4 paliela izmēra sīpoli

4 ēd.k. tumši brūnā cukura

2 ēd.k. saldās paprikas pulvera

2 ēd.k. sāls

2 ēd.k. drupinātu ķiploku

1.5 tējk. asās paprikas pulvera

2 ēd.k. olīveļļas cepamās pannas ietaukošanai pirms cepšanas

Pagatavošana:

  1. Bļodiņā sajauc brūno cukuru, saldās paprikas pulveri, asās paprikas pulveri, sāli un drupinātos ķiplokus.
  2. Sīpolus nomizo, katru sagriež uz pusēm un katru pusi vēl trīs daļās. Dziļas cepampannas iekšpusi ieziež ar olīveļļu un tajā ber sagrieztos sīpolus.
  3. Cūkgaļu kārtīgi no visām pusēm ierīvē ar pagatavoto maisījumu, gaļu liek uz sīpolu gabaliņiem un pannā ielej arī “Lielvārdes” upeņu stautu.
  4. Pannu pārklāj ar alumīnija foliju un tās malas piespiež cieši pannai.
  5. Pannu liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī, un gaļu gatavo 6 stundas. Pēcāk alumīnija foliju no pannas noņem un gaļu turpina gatavot vēl stundu.
  6. Kad gaļa gatava, to ar divām dakšiņām saplucina – ar vienu gaļas gabalu pieturot, bet ar otru atdalot gaļas strēmelītes.
  7. Gatavu plucināto cūkgaļu var pasniegt gan kā burgera pildījumu, gan tako laiviņās, gan ēst ierastā svētku cepeša vietā.

Kraukšķīgie sīpolu riņķīši ar “Lielvārdes” Klasisko vieglo eilu

Sastāvdaļas:

2 paliela izmēra sīpoli

180 ml “Lielvārdes” Klasiskā vieglā eila

60 g kviešu miltu

1 ola

1 tējk. kūpinātās paprikas pulvera

1/2 tējk. sāls

baltmaizes rīvmaize sīpolu riņķīšu apviļāšanai

eļļa fritēšanai

Pagatavošana:

  1. Sīpolus nomizo, sagriež apmēram 5 mm biezās šķēlītēs, atdala katru sīpolu riņķīti citu no cita un tālākai gatavošanai izvēlas tikai lielākos, mazākos noglabā citu ēdienu pagatavošanai.
  2. Bļodā sajauc miltus ar sāli un kūpinātās paprikas pulveri. Šajā miltu maisījumā apviļā visus sīpolu riņķīšus. Izņem tos no bļodas un noliek atsevišķi.
  3. Miltu maisījuma bļodas saturam pievieno “Lielvārdes” Klasisko vieglo eilu un olu, sastāvdaļas samaisa viendabīgā mīklā.
  4. Sīpolu riņķīšus liek alus mīklā, tad pa vienam no tās izņem un apviļā rīvmaizē, liek katliņā sakarsētā eļļā un gatavo no abām pusēm zeltaini brūnus.
  5. Pagatavotos sīpolu riņķīšus uz brīdi izkārto uz vienreizlietojamā virtuves dvieļa sloksnītēm, pēcāk ber bļodiņā un pasniedz ar klasisko vieglo eilu un krējuma-ķiploku mērci.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar