Tomass Pildegovičs gatavo veselīgu maltīti Rimi Rīgas maratona gaidās
Veselā miesā – vesels gars! To zina katrs skrējējs, vingrotājs un sporta mīļotājs, un arī Rimi Rīgas maratona vēstnesis, drošības eksperts, rezerves karavīrs Tomass Pildegovičs. Šoreiz uz gardu maltīti ielūgti vēl divi Rimi Rīgas maratona vēstneši, kuri ar aktīvu dzīvesveidu ir uz “tu” arī ikdienā: fitnesa trenere, meitiņas un divu suņu mamma Monta Priede un uzņēmējs, influenceris, tiktokeris un golferis Ingus Rutulis. Tomass kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski kolēģiem gatavo veselīgu kuskusu ar dārzeņiem un krāsnī ceptu vistu.
Kuskuss ar dārzeņiem un vistu
3 cilvēkiem
Pagatavošanas ilgums: 30 minūtes
Izmaksas kopā: 7,56 eiro
Cena par vienu porciju: 2,52 eiro
Nepieciešams
Kuskuss:
250 g kuskusa Rimi Planet;
1/2 brokoļa;
1 paprika;
1 burkāns;
1 vārīta biete;
1 buljona kubiņš Rimi;
25 g lociņu;
olīveļļa cepšanai Rimi Smart.
Vista:
500 g atkaulotu cāļu šķiņķu Rimi;
50 g saldās čili mērces Rimi Planet.
Mērce:
2 ēdamk. sojas mērces Rimi;
50 g saldās čili mērces Rimi Planet;
1/2 citrona sula;
3 ķiploka daiviņas.
Pagatavošana
Uzkarsē ūdeni un pievieno buljona kubiņu. Kuskusu ber atsevišķā katlā un aplej ar ceturto daļu karsta buljona, uzliec katlam vāku un atstāj uz 2 minūtēm ievilkties. Pēc 2 minūtēm apmaisi kuskusu, atkal pievieno ceturtdaļu buljona, apmaisi, apklāj ar vāku. Atkārto šos soļus vēl divas reizes.
Vistas šķiņķus liec bļodā, pievieno saldo čili mērci, visu samaisi un liec cepeškrāsnī grila režīmā 180 grādos apmēram uz 16 minūtēm.
Tikmēr uzvāri ūdeni un notvaicē brokoli 2–3 minūtes. Papriku, burkānu, brokoli un vārītu bieti sagriez gabaliņos.
Mērcītei atsevišķā bļodā izspied pusi citrona sulas, pievieno sojas mērci, sarīvētu ķiploku, saldo čili mērci un visu samaisi.
Dārzeņus apcep uz pannas, pievieno uzbriedināto kuskusu, visu samaisi un beigās pievieno iepriekš sagatavoto mērcīti. Pasniedz ar vistu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri