“Tele2” sāk izvērst 5G tīklu, kas darbosies izsolē iegūtajā 700 MHz frekvencē

Daudzpakalpojumu uzņēmums “Tele2” iedarbinājis pirmo 5G mobilo sakaru bāzes staciju, kas darbojas 700 MHz frekvencē. Jaunākā “Tele2” 5G stacija atrodas Kuldīgā, un šī gada laikā uzņēmums plāno uzstādīt vēl vairākus simtus 5G staciju, kas darbosies šajā frekvencē. 700 MHz frekvences lielākā priekšrocība ir plašāka pārklājuma nodrošināšana kustībā esošām viedierīcēm un spēja labāk sasniegt ierīces, kas atrodas iekštelpās.

“Tele2” nepieciešamos 700 MHz spektrus par 4,65 miljoniem eiro iegādājās aizvadītā gada nogalē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) rīkotajā izsolē.

“Šis noteikti būs gads, kad mēs Latvijā varēsim runāt par daudz nopietnāku 5G pārklājumu un arvien vairāk mobilo sakaru lietotāju varēs reāli izbaudīt 5G tehnoloģijas sniegtās priekšrocības. Šobrīd “Tele2” 5G tīkls darbojas jau 16 apdzīvotās vietās Latvijā, bet šogad šo vietu skaits vismaz pieckāršosies, kā arī palielināsies bāzes staciju skaits tajās pilsētās, kurās jau šobrīd ir uzstādītas 5G bāzes stacijas,” stāsta “Tele2” tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Kā ziņots iepriekš, “Tele2” par savu sadarbības partneri 5G ieviešanā izvēlējusies “Nokia”. “Tele2” rīcībā šobrīd ir 3,5 GHz, 1,5 GHz un 700 MHz frekvences, lai tuvāko trīs gadu laikā izveidotu 5G tīklu, kas būs pieejams 99% Latvijas iedzīvotāju.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar