Tapis jauns kāzu un mīlētāju hits – dziesma «Kaut basām kājām»

Jūlija vidū Latvijas radiostacijās sākusi skanēt dziedātājas Lindas Kudures jaunā dziesmu «Kaut basām kājām». Tās autore ir pati dziedātāja, mūzikas līdzautors – komponists Jānis Ķirsis.

«Tikai reto interesē jauns vārds mūzikā, tāpēc šoreiz sāksim ar būtiskāko – dziesmu un tās vēstījumu. Dziesma «Kaut basām kājām» ir veltījums visiem pāriem, kuri lieliski apzinās, ka attiecībās ne vienmēr spīd saule, taču parādās arī pa kādam lietus mākonim. Būtiskākais ir zināt metodi, kā mākoņus izkliedēt. Dažiem par atgādinājumu lieliski kalpo mājās izveidotā bilžu siena, citiem dienasgrāmata, kurā aprakstīti kopīgie piedzīvojumi, taču bieži vien tas ir mūzikas spēks, kas palīdz atkal un atkal visu redzēt gaišākās krāsās,» saka Linda, piebilstot – viņasprāt, šī dziesma palīdzēs gan izkliedēt šaubu mākoņus, gan lieliski kalpos kā mīlestības apliecinājums kā ikdienā, tā arī svētku dienās. «Šis ir nākamais kāzu hits, kas ievedīs jauno pāri pirmajā dejā!»

Dziesma «Kaut basām kājām» tapusi ļoti īpašam notikumam – Lindas kāzām, kur tā pirmatskaņota un veltīta jaunajam vīram. «Vēl tagad atceros, cik samulsis šo dziesmu klausījās mans vīrs. Pirms kāzām bijām vienojušies, ka nekādus pārsteigumus viens otram negatavosim. Neskatoties uz to, ka pašai saviļņojumā drebēja balss, pārsteigums izdevās uz visiem simts procentiem,» ar smaidu atceras Linda, piebilstot: «Vēlāk tieši mans vīrs bija tas, kurš mudināja šo dziesmu ierakstīt, lai tā priecētu arī citus. Lai šī dziesma kalpo kā atgādinājums, ka, par spīti visiem negaisiem, mēs sev blakus esam izvēlējušies cilvēku, kuru mīlam. Reizēm pietiek vien dziļāk ielūkoties partnera acīs, lai viss cits kļūtu mazsvarīgs.»

Par sevi un savu radošo darbību Linda stāsta: «Esmu tas gadījums, kurš ar mūziku nodarbojas jau no agras bērnības. Mans pirmais konkurss bija «Cālis». Mācījos pamatskolā ar mūzikas novirzienu, kur pamatlīmenī apguvu ģirārspēli. Līdz pat 2013. gadam aktīvi piedalījos dažādos konkursos, paguvu nodibināt divas meiteņu vokāli instrumentālās grupas un dziedāju, kur un kad vien bija tāda iespēja. Sešpadsmit gadu vecumā uzsāku rakstīt savas dziesmas. 2013. gads ieviesa pozitīvas izmaiņas manā muzikālajā darbībā: piedalījos TV šovā «Koru kari» Rīgas Zelta Saules kora sastāvā Normunda Jakušonoka vadībā. Īsi pēc dalības šovā grupas «Labvēlīgais tips» sastāvs Ģirta Lūša vadībā izveidoja apvienību «Misters & Sisters», kur piedāvāja piedalīties arī man. Nospēlējām tikai divus koncertus, taču vēl tagad atceros, cik saviļņota jutos, kad Ģirts mani uzrunāja pievienoties. Vēlāk man bija tā iespēja spēlēt vienu no Aizkraukles raganām producenta Jura Millera jaunuzvestajā rokoperā «Lāčplēsis». Tas bija neaizmirstams ceļojums pāris mēnešu garumā. Šis bija laiks, kad aktīvāk uzsāku rakstīt savas dziesmas. Pirmā oriģināldziesma ar manu mūziku un Imanta Ziedoņa dzeju, kuru izdevu sadarbībā ar «Micrec», bija duets «Es Tevi Gribu». Pāris gadus vēlāk sekoja dziesmas «Brīvība» divas versijas, kas atrada savu ceļu Latvijas radio stacijās. Tagad ir laiks kaut kam jaunam, atspirdzinošam un lipīgam.»

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar