“Sudden Lights” aizvadījuši pirmo Eirovīzijas dziesmu konkursa mēģinājumu

Grupa Sudden Lights” svētdien aizvadījusi pirmo Eirovīzijas dziesmu konkursa mēģinājumu dziesmai Aijā”. Grupa jau pēc deviņām dienām pārstāvēs Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Apvienotajā Karalistē.

“Skatuve ir grandioza, skaņa ir fantastiska, šis ir tieši tas, ko cerējām ieraudzīt lielajā konkursā. Sajūtu līmenī mūsu uzstāšanās bija noslīpēta un ir pārliecība, ka uzstāšanās būs iespaidīga. Vienīgais, kas šodien manāmi traucēja izpildīt priekšnesumu – vakardien lidostā tika nozaudēti visi Latvijas delegācijas koferi, kuros atradās arī mūsu skatuves tērpi un tādēļ šodien mums uz skatuves nācās kāpt savās ikdienas drēbēs,” atzina grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis

“BBC komanda ņēma vērā mūsu iepriekš sagatavotos norādījumus un bija pietiekami labi sagatavojusies mūsu uznācienam. Protams, neiztiksim bez nelieliem labojumiem, taču kopumā priekšnesums ir izveidots atbilstoši mūsu iecerēm. Jūtams, ka pie šova izveides strādā visaugstākā līmeņa profesionāļi,” secināja televīzijas priekšnesuma režisors Juris Matuzelis.

Bagāžas incidentu komentēja arī Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš: “Situācija, kurā pirmais mēģinājums jāaizvada bez skatuves tērpiem, protams, ir ļoti nepatīkama, jo tas traucē izjust pilnu priekšnesuma potenciālu. Labā ziņa ir tā, ka problēmu izdevās atrisināt pārsteidzoši ātrā tempā, koferi ir atrasti un jau šovakar skatuves tērpi, kā arī viss nepieciešamais priekšnesumam un sadzīvei tiks nogādāts mūsu viesnīcā.”

Grupa Sudden Lights” ar dziesmu Aijā” 11. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa Supernova 2023” uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Grupa uzstāsies pirmajā pusfinālā 9. maijā, kur piedalīsies arī Norvēģija, Malta, Serbija, Portugāle, Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Zviedrija, Azerbaidžāna, Čehija, Nīderlande un Somija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā, fināls – 13. maijā.

Grupas Sudden Lights” sastāvā ir Andrejs Reinis Zitmanis (vokāls), Kārlis Matīss Zitmanis (ģitāra), Mārtiņš Matīss Zemītis (sitaminstrumenti) un Kārlis Vārtiņš (basģitāra).

Foto: publicitātes (EBU / Corinne Cumming)

TOP Komentāri

avatar