Skolotāju piketa gājiens

Paralēli protesta gājienam, kurā piedalījās vairāk nekā 8000 izglītības, zinātnes un medicīnas nozares pārstāvji, gājiena noslēgumā notika sapulce Doma laukumā. Klātesošos no skatuves uzrunāja LIZDA vadība, mūsu kolēģi no Lietuvas un Igaunijas, arī vairāku sabiedrisko organizāciju līderi, zinātnieku pārstāvji. augstskolu vadība, rektoru pārstāvji, tāpat arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadība. Tā kā gājienā pedagogiem bija pievienojušies arī mediķi, klātesošos sveica arī ārstu biedrības vadība, neatliekamās palīdzības dienesta pārstāvji, jauno mediķu organizācija, ģimenes ārstu līderi.

Sapulcē bija ieradies arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, izglītības ministre, finanšu ministrs, kā arī veselības ministre un Saeimas komisiju vadītāji.

Sapulces laikā tika uzsākta zibakcija, kuras laikā ikviens klātesošais tika aicināts nodot savu balsi “par” iniciatīvu mainīt Ministru kabineta iekārtas likumu un paredzēt valdības atkāpšanos, ja netiek izpildītas streika vienošanās. Dažu stundu laikā ieceri jau bija parakstījuši teju 3000 cilvēki. Pievienojies arī tu!

Video: Inga Nestere

TOP Komentāri

avatar