SIA Latvijas piens iegūst ISO 22000 sertifikātu

“Sertifikāta iegūšana ir nozīmīgs solis uzņēmuma tālākā attīstībā, jo ISO 22000 ir ne tikai kvalitātes apliecinājums, tas ir reputācijas pamatakmens un uzticamības bāze, īpaši ja runājam par mums vēl neapgūtiem tirgiem. Tādējādi spēsim atvērt durvis, caur kurām iepriekš varējām tikai mēģināt ieskatīties. Patlaban aktīvi veicam pirmos nozīmīgos eksporta soļus Čehijā, lielas iespējas redzam Lielbritānijas tirgū. Arī iekšēji uzņēmumā iegūtais sertifikāts ir būtisks solis domāšanas un pārliecības veidošanā, darbojoties saskaņā ar sociālās atbildības un ilgtspējīgas korporatīvās pārvaldības principiem,” saka SIA Latvijas piens valdes priekšsēdētājs Raimonds Freimanis.

 

“Sertifikācijas process ilga aptuveni gadu. Sākām ar sistēmu izveidošanu un ieviešanu, strukturējot un pilnveidojot rīcības procesus, veicot dažādas izmaiņas ikdienas darba organizācijā un liekot nozīmīgāko uzsvaru uz izsekojamību. Process noslēdzās ar pārbaudi un sertifikāta izsniegšanu. Tas ir etaps, ko uzsākām gandrīz vienlaikus ar ražotnes atklāšanu un kas veiksmīgi noslēdzies,” saka R.Freimanis.

 

Standarta ISO 22000 prasību ieviešana ļauj uzņēmumam izveidot un lietot skaidri definētu, uzņēmumam piemērotu, tomēr elastīgu pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmu, izprast esošos riskus, kas var nodarīt kaitējumu patērētājiem un uzņēmumam, pielietot metodes pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas pilnveidojumiem un to efektivitātes monitoringam, kā arī konsekventi ievērot pārtikas nekaitīguma normatīvās un korporatīvās prasības.

 

Patlaban Latvijas piens ražo gan sieru, gan arī industriālos produktus – vājpiena koncentrātu un krējumu, galvenokārt, paredzētus eksporta tirgum. Eksports sastāda 90% no Latvijas piens saražotā, lielākie eksporta tirgi ir: Lietuva, Igaunija, Ukraina, Vācija, Slovākija, Čehija, Polija un Lielbritānija.

 

Jāatgādina, ka SIA Latvijas piens 2013. gadu noslēdza ar 37 miljonu eiro apgrozījumu. Uzņēmuma peļņa pirms nodokļu nomaksas (EBITDA) bija 1,6 miljoni eiro, savukārt provizoriskā neto peļņa – 455,8 tūkstoši eiro. Uzņēmuma plāno 2014.gadā eksporta apjomus dubultot.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar