Sātīgās šokolādes – dateļu bumbas
Neatkarīgi no tā, vai skolēni mācību procesam seko līdzi klātienē vai attālināti, ir svarīgi rūpēties, lai tie ik dienu uzņemtu sabalansētu un veselīgu uzturu, kas ne tikai remdē izsalkumu stundu starplaikos, bet arī nodrošina nepieciešamo uzturvielu un vitamīnu uzņemšanu. Tas ir sevišķi būtiski augušam organismam, lai ļautu pilnvērtīgi koncentrēties mācībām, uzlabotu atmiņu un stimulētu smadzeņu darbību. Audzinot savu meitu nu jau gandrīz septiņus gadus, Barbora.lv garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis ir pārliecināts, ka bērna uzturam, pirmkārt, ir jābūt nesamākslotam, veselīgam un ar tīru garšu. Nav noslēpums, ka pēc maltītes vai to starplaikos bērnu roka stiepjas arī pēc kādas saldas uzkodas, tāpēc dažādu mākslīgi saldinātu desertu vai dzērienu vietā ieteicams izvēlēties uzturvielām bagātinātus našķus, kas turklāt palīdzēs atjaunot enerģijas rezerves. Lieliska izvēle šādās reizēs ir žāvētu augļu un riekstu bumbas (tās var veidot arī batoniņu formā), ko ērti iesaiņot un paņemt līdzi dienas gaitās.
Sātīgās šokolādes – dateļu bumbas
10 bumbām vajadzēs:
- Sauja žāvētu dateļu bez kauliņiem (sasmalcinātas)
- Tumšā šokolāde 60% un uz augšu – 60 g (salauzta nelielos gabalos)
- Pāris ēdamkarotes žāvētu ķirši (vēlams skābu)
- Pāris ēdamkarotes riekstu maisījuma
- Pāris ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu
- Pāris ēdamkarotes saulespuķu sēklu
- Ēdamkarote olīveļļas (vai kokosriekstu eļļas)
- Vaniļa (pēc izvēles)
Visas sastāvdaļas liek blenderī un sakuļ viendabīgā masā. Masu izņem no blendera un veido divu-trīs kodienu izmēra bumbas – ap 30 gramiem katru. Vai arī sapresē masu kādā nelielā veidnē, sastindzina ledusskapī un sagriež mazākos gabaliņos kā batoniņus. Kokosriekstu skaidiņas var izmantot arī kā dekoru, kurā apviļā gatavās bumbas vēl izteiktākai garšu kombinācijai.
Foto: publicitātes
viagra manufacturer The growth of children who have undergone cancer treatment should be assessed every 6 12 months, and lifelong assessment may be necessary to screen for the development of GHD