Sarunas pie tējas tases ar Arnoldu Auziņu

Rakstnieks Arnolds Auziņš grāmatā “Kā pliks pa nātrēm” dalās ar spilgtākajiem, humorīgākajiem notikumiem no savas dzīves un ir pateicīgs liktenim, ka ir bijusi laime satikties un iepazīties ar daudziem interesantiem cilvēkiem, ievērojamām personībām. Viņš visu mūžu ir rakstījis dienasgrāmatu, jo tā kā reiz palīdz atsaukt atmiņā notikumus pirms vairāk nekā pusgadsimta.
Olga ieprecējusies labi situētā ģimenē, bet cieš no vīra Viktora vecāku tiranizēšanas. Viņa ļoti pārdzīvo, ka Viktoram uzradusies mīļākā. Viņš ierosina šķirties, taču Olga nav ar mieru… Romānā “Sieviete neprot zaudēt” varoņus “neraksturo” pats autors, bet visi notikumi tiek skatīti no personāžu puses. Izjūtu gamma ir plaša — kaisle un mīlestība, nodevība un greizsirdība, naids un atriebība, spēja mainīties un piedošanas māksla. Visvairāk tieši pēdējās īpašības dēļ romānu ir vērts lasīt.
Savas dzīves laikā Auziņš sarakstījis vairāk kā 70 grāmatas, no kurām zināmākās ir „Karuselis”, „Arnolds Auziņš klausās un smej. Pa stāstiņi par latviešu literātiem”, „Labrīt, vakardiena!”, „Mīlestības mācība” u.c. Autors rakstījis arī vairākas lugas un prozas darbus bērniem un pieaugušajiem – „Spoks pilī”, „Nelaimes putns”, „Mirušie sāk runāt” un citas. Dzejoļi atdzejoti angļu, krievu, lietuviešu, gruzīnu, somu un bulgāru valodās.
Grāmatu atvēršanas svētki 25. aprīlī pulkst.17.00 grāmatnīcā “Jumava”.

TOP Komentāri

avatar