Saldais lavašs
Pēdējos gados lavašs kļuvis par populāru sastāvdaļu daudzās receptēs. Lavašu uzturā var lietot gan lieli, gan mazi, un tā vieglā tekstūra un neitrālā garša ļauj to iekļaut gan sāļos, gan saldos ēdienos. Sertificēta uztura speciāliste, Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina iepazīstina ar lavaša senajām tradīcijām un daudzveidīgajām izmantošanas iespējām ikdienas maltītēs un dalās vienkāršās un gardās receptēs.
Saldais lavašs
Nepieciešams:
- 1 plāksne lavaša;
- burciņa zemesriekstu sviesta ar kakao;
- 2 banāni.
Pagatavošana
Lavašu sagriez aptuveni 10×10 cm lielos kvadrātos. Uz katra kvadrāta plānā kārtā uzklāj zemesriekstu sviesta ar kakao. Notīri banānus un ierullē lavašā. Atstāj ievilkties uz 20 minūtēm, pēc tam sagriez kumosu ripiņās. Saldumam var uzpilināt kļavas sīrupu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri