Sākas kinoskatītāju konkurss “European Film Challenge”

No 8. novembra ar Eiropas Mākslas kino dienu sākas jauns konkursa “European Film Challenge” posms, kurā būs iespēja laimēt apmaksātu braucienu uz Berlīnes kinofestivālu.

Lai piedalītos konkursā “ European Film Challenge”, dalībniekiem līdz 2021. gada 8. janvārim legālās platformās jānoskatās desmit Eiropas filmas un katru reizi pēc noskatīšanās filma jāreģistrē vietnē europeanfilmchallenge.lv, ievietojot attēlu, kas parāda, kur un kā viņi filmu noskatījušies – kinoteātrī, festivālā, TV vai tiešsaistē.

Svētdien, 8. novembrī visā Eiropā norisinās Mākslas kino diena, kuru apmeklējot kinoteātros “Kino Bize” vai “KSuns”, būs iespēja nopelnīt pirmos papildpunktus par katru no redzētajām filmām.

Par katru konkursam reģistrēto filmu un platformu tiks piešķirti punkti, un dalībnieks ar augstāko punktu skaitu balvā iegūs apmaksātu braucienu uz Berlīnes kinofestivālu, kas norisināsies 2021. gada 11.-21. februārī.

“Prestižie kinofestivāli pārsvarā paredzēti šauram kino industrijas pārstāvju lokam, kas nozīmē, ka kino faniem, kas nestrādā ar kino saistītās profesijās, reti ir iespēja tos apmeklēt,” atzīmē Greta Akcijonaite, European Film Challenge konkursa iniciatore no Lietuvas. “Mēs vēlamies sniegt kino cienītājiem unikālu iespēju un tai pat laikā veicināt Eiropas kino atpazīstamību.”

Gadījumā, ja Berlināle pieņems lēmumu norisināties tikai tiešsaistē vai uzvarētājam nebūs iespējams nokļūt festivāla norises vietā pandēmijas ierobežojumu dēļ, uzvarētājs saņems līdzvērtīgu konkursa apbalvojumu – iespēju Berlināles filmas skatīties privātos seansos kinoteātrī “Kino Bize”, Rīgā.

Konkursu atbalsta programma “Radošā Eiropa MEDIA”.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar