Roberto Meloni Lieldienu recepte

Pagatavošanas laiks:  90 minūtes

Porcija: 8 cilvēkiem

Nepieciešams:

Mīklai

  • Milti – 250 g
  • Sviests – 120 g
  • Parmas siers – 30 g
  • Olas dzeltenums– 1 gab.
  • Piens – 70 ml
  • Sāls – šķipsniņa

Pildījumam

  • Svaiga rīvmaize – 200 g
  • Artišoki – 6 gab.
  • Ķiploks – 1 daiviņa
  • Olas – 2 gab.
  • Siers Grana Padano – 50 g
  • Paipalu olas – 8 gab.
  • Sausais baltvīns – 50 g
  • Nerafinēta olīveļļa – 25 g
  • Ūdens – 150 g
  • Sāls – šķipsniņa
  • Pipari ­– šķipsniņa

Pagatavošana:

  1. Gatavo mīklu – uz dēlīša samīci mīkstu sviestu ar miltiem, lai iegūtu vijīgu masu
  2. No mīklas izveido bumbu, izveido pa vidu bedrīti, iesit vienu olas dzeltenumu, pievieno šķipsniņu sāls, rīvēto Parmas sieru un nedaudz piena
  3. Mīci mīklu līdz tā kļūst viendabīga un vairs nelīp pie rokām
  4. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz 30 minūtēm
  5. Gatavo pildījumu – notīri artišokus, noņem tiem kātiņus un lapas, izkaltušo iekšpusi uzmanīgi izņem ar lāpstiņu, nesaplēšot artišoku
  6. Notīrītus artišokus liec katliņā, pievieno eļļu, vīnu, ķiploku, ūdeni, šķipsniņu sāls un sautē 30 minūtes
  7. Kad artišoki gatavi, sablenderē tos kopā ar ķiploka daiviņu
  8. Pannā viegli apgrauzdē rīvmaizi
  9. Sakul vistu olas un pievieno sieru, apgrauzdētu rīvmaizi, sablenderēto artišoku masu, rūpīgi samaisi
  10. Izrullē divas trešdaļas mīklas, liec to uz taisnstūrveida cepamās pannas, kas pārklāta ar cepampapīru, pa virsu kārto sagatavoto pildījumu
  11. Dekorē pīrāgu – atlikušo sviesta mīklu sarīvē pa virsu pīrāgam
  12. Pīrāga virspusē izveido 8 bedrītes paipalu olām
  13. Liec pīrāgu krāsnī un cep 180 grādos 30 minūtes
  14. Pēc 30 minūtēm izņem pīrāgu no cepeškrāsns un katrā bedrītē iesit vienu paipalu olu, pārkaisi ar sāli un pipariem
  15. Liec pīrāgu cepeškrāsnī, cep vēl 10 minūtes
  16. Pasniedz ar glāzi laba sarkanvīna

Aikāgaršo padoms!

Pildījumu vari gatavot arī no citiem dārzeņiem – burkāniem, puķkāpostiem, kabačiem, artišokiem, sparģeļiem. Īpašu garšu piešķirs ķiploks vai nedaudz pievienots čili. Ja vēlies, lai pīrāgs būtu sātīgāks, pildījumam pievieno skābo krējumu.

Foto: publicitātes

8

TOP Komentāri

avatar
8 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
8 Komentāru autori
j44j1ky898gzynkm8gaam01a8 Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
uhvdq
Viesis
uhvdq

how to buy generic clomiphene tablets can you get clomid pills cost of clomiphene for men how can i get generic clomid pill where can i buy cheap clomid pill can i order cheap clomid without insurance generic clomid without dr prescription

cheap viagra cialis
Viesis
cheap viagra cialis

I am in truth happy to glance at this blog posts which consists of tons of profitable facts, thanks towards providing such data.

purchase metronidazole generic
Viesis
purchase metronidazole generic

Good blog you possess here.. It’s intricate to find great quality writing like yours these days. I honestly appreciate individuals like you! Rent guardianship!!

m01a8
Viesis
m01a8

azithromycin usa – buy floxin 200mg generic buy metronidazole no prescription

m8gaa
Viesis
m8gaa

inderal 20mg generic – clopidogrel 75mg pills buy methotrexate tablets

gzynk
Viesis
gzynk

amoxicillin for sale – cheap valsartan buy combivent generic

ky898
Viesis
ky898

buy zithromax 500mg generic – buy generic nebivolol over the counter nebivolol brand

j44j1
Viesis
j44j1

buy amoxiclav online cheap – https://atbioinfo.com/ buy acillin no prescription