Roberto Meloni Lieldienu recepte
Pagatavošanas laiks: 90 minūtes
Porcija: 8 cilvēkiem
Nepieciešams:
Mīklai
- Milti – 250 g
- Sviests – 120 g
- Parmas siers – 30 g
- Olas dzeltenums– 1 gab.
- Piens – 70 ml
- Sāls – šķipsniņa
Pildījumam
- Svaiga rīvmaize – 200 g
- Artišoki – 6 gab.
- Ķiploks – 1 daiviņa
- Olas – 2 gab.
- Siers Grana Padano – 50 g
- Paipalu olas – 8 gab.
- Sausais baltvīns – 50 g
- Nerafinēta olīveļļa – 25 g
- Ūdens – 150 g
- Sāls – šķipsniņa
- Pipari – šķipsniņa
Pagatavošana:
- Gatavo mīklu – uz dēlīša samīci mīkstu sviestu ar miltiem, lai iegūtu vijīgu masu
- No mīklas izveido bumbu, izveido pa vidu bedrīti, iesit vienu olas dzeltenumu, pievieno šķipsniņu sāls, rīvēto Parmas sieru un nedaudz piena
- Mīci mīklu līdz tā kļūst viendabīga un vairs nelīp pie rokām
- Ietin mīklu pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz 30 minūtēm
- Gatavo pildījumu – notīri artišokus, noņem tiem kātiņus un lapas, izkaltušo iekšpusi uzmanīgi izņem ar lāpstiņu, nesaplēšot artišoku
- Notīrītus artišokus liec katliņā, pievieno eļļu, vīnu, ķiploku, ūdeni, šķipsniņu sāls un sautē 30 minūtes
- Kad artišoki gatavi, sablenderē tos kopā ar ķiploka daiviņu
- Pannā viegli apgrauzdē rīvmaizi
- Sakul vistu olas un pievieno sieru, apgrauzdētu rīvmaizi, sablenderēto artišoku masu, rūpīgi samaisi
- Izrullē divas trešdaļas mīklas, liec to uz taisnstūrveida cepamās pannas, kas pārklāta ar cepampapīru, pa virsu kārto sagatavoto pildījumu
- Dekorē pīrāgu – atlikušo sviesta mīklu sarīvē pa virsu pīrāgam
- Pīrāga virspusē izveido 8 bedrītes paipalu olām
- Liec pīrāgu krāsnī un cep 180 grādos 30 minūtes
- Pēc 30 minūtēm izņem pīrāgu no cepeškrāsns un katrā bedrītē iesit vienu paipalu olu, pārkaisi ar sāli un pipariem
- Liec pīrāgu cepeškrāsnī, cep vēl 10 minūtes
- Pasniedz ar glāzi laba sarkanvīna
Aikāgaršo padoms!
Pildījumu vari gatavot arī no citiem dārzeņiem – burkāniem, puķkāpostiem, kabačiem, artišokiem, sparģeļiem. Īpašu garšu piešķirs ķiploks vai nedaudz pievienots čili. Ja vēlies, lai pīrāgs būtu sātīgāks, pildījumam pievieno skābo krējumu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri