70% viedtālruņu lietotāju vēlas uzlabotu baterijas darbības ilgumu

„Līdz šim esam dažādos veidos centušies apiet Mērfija likuma cienīgās situācijas, kad tālrunis izlādējas visnepiemērotākajā brīdī, pārtraucot telefonsarunu vai gaidot svarīgu zvanu. Piemēram, nodrošinoties ar lādētājiem mājās, mašīnā un vēl līdzi somā, vai paļaujoties uz mazāk aizmāršīgu tuvinieku un kolēģu lādētājiem. Tāpēc nav pārsteigums, ka tieši baterija tiek uzskatīta par funkciju, no kuras tiek gaidīti vislielākie uzlabojumi. Mūsdienu tehnoloģiju sasniegumi, piemēram, īpašais baterijas taupības režīms Galaxy S5 viedtālrunī piedāvā lietotājam atstāt tikai pašas nepieciešamākās tālruņa funkcijas – zvanus, īsziņas, piekļuvi e-pastam, saglabājot būtiskākās saziņas iespējas daudzkārt ilgāk, taupības režīmā strādājot pat līdz divām nedēļām,” skaidro Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs.

Par populārāko situāciju, kurā nācies saskarties ar neplānotu telefona baterijas izlādēšanos, vairāk nekā puse viedtālruņu īpašnieku atzinuši brīžus, kad gluži vienkārši līdzi nav paņemts vai aizmirsts lādētājs. Kā nākamo biežāko 44% viedtālruņu īpašnieku atzīmējuši izbraukumus un ceļojumus, kad telefons izlādējas, ilgi atrodoties ceļā. Katram ceturtajam neplānoti viedtālrunis izlādējies atpūšoties brīvdienās, bet katram piektajam – darba laikā. Tikai 4% tālruņu lietotāju šādās situācijās nekad nav nonākuši.

Ar baterijas izlādēšanos nepiemērotā brīdī visbiežāk saskaras tālruņu lietotāji vecumā no 20 līdz 29 gadiem (32%), savukārt visretāk – 15 līdz 19 gadus veci jaunieši, kā arī gados cienījamākā paaudze jeb respondenti vecumā pēc 50. Sievietēm (56%) biežāk ir gadījies aizmirst lādētāju, savukārt vīriešiem (44%) salīdzinoši vairāk nekā sievietēm telefona baterija ir izlādējusies atrodoties ceļā. Savukārt pilsētnieki situācijas, kad telefons izlādējies izbraukumos, atzīmējuši gandrīz divtik biežāk, nekā ārpus pilsētas dzīvojošie respondenti (47% pret 27%).

Aptauju veicis Snapshots pēc Samsung Electronics Baltics pasūtījuma 2014. gada martā, aptaujājot 849 respondentus vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Foto: phonearena.com

TOP Komentāri

avatar