Rīgā uzstāsies muzikālā apvienība no Lietuvas “Afrodelic”

Ceturtdien, 31. martā, Kaņepes Kultūras centra pagaidu mājvietā “Diagonālē” uzstāsies mūziķa un producenta Viktora Diavaras izveidotā muzikālā apvienība no Lietuvas. Koncertā dzirdēsim skaņdarbus no grupas topošā debijas albuma “Dusunkun Hakili” (Sirds atmiņai), kas iznāks šī gada maijā un būs veltījums Diavara tēvam: zināmam un cienījamam Mali rakstniekam un dzejniekam Gaoussou Diawara, kurš aizgāja mūžībā 2018. gadā.

Viktors ir dzimis Lietuvā un uzaudzis Mali, tēva dzimtenē. Gadiem ejot, mūziķis kādu laiku arī ir dzīvojis Vācijā un Īrijā, līdz 1997. gadā izlēma pārcelties uz pastāvīgu dzīvi savas mātes dzimtenē Lietuvā. Tur viņš nodibināja grupu “Skamp”, kas kļuva ļoti populāra Lietuvā divtūkstošo gadu beigās. Lietuvā Viktors ir veiksmīgs mūzikas producents un vada vienu no valstī nozīmīgākajām alternatīvajām kultūras vietām – mākslas fabriku Loftas, kurā tiek rīkoti vairāki koncerti ar vietējiem un ārzemju māksliniekiem.

2018. gadā izveidotais “Afrodelic” priekš Viktora ir jauns solis — intriģējošs afrikāņu mūzikas un elektronisko ritmu sajaukums. Pirmā Afrodelic publicētā singla pamatā (“Le Temps est venu”), kas tika publicēts 2020. gada jūnijā, ir izmantota Viktora tēva dzejnieka Gaoussou Diawara dzeja — tāpat, kā būs pārējām dziesmām no gaidāmā albuma. Otro singlu “Weleli” atskaņoja vairākas radiostacijas Francijā, tostarp RFI un France Inter.

“Afrodelic” sastāvā ir mūziķis un producents Viktors Diavara (vokāls, ģitāras, sintezators, sampli un efekti), Boriss Kulenovičs ar basģitāru un Gediminas Mačiulskis ar džembi, balafonu un citiem sitamajiem instrumentiem. 

Afrodelic koncerts ir noslēdzošais pasākums “Frankofonija 2022” svētkos. Pasākumu organizē Francijas institūts Latvijā.

Koncerts notiks 31. martā “Diagonālē”, Skolas ielā 14, pulksten 20:00. Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā Bezrindas.lv .

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar