Rīgā ievieš inovācijas senioru aprūpē

Senior Group – starptautisks sociālās aprūpes uzņēmums, kas Latvijā ir jau pazīstams ar “Lielās Ģimenes mājas” koncepta radīto senioru rezidenci Babītē, šā gada sākumā uzsāka darbību pie Francijas mājas aprūpes modeļa – viedā mājas aprūpe “Mama-OK”.

Sadarbojoties ar Rīgas Domes Labklājības Departamentu, šā gada sākumā tika izstrādāts pilotprojekts “Aprūpētā dzīvesvieta”, kuras ietvaros Mama-OK piedāvā padziļinātu aprūpi pie seniora mājās, sniedzot noderīgas aprūpes vizītes, pilnvērtīgu mājokļa adaptāciju ar specializēto aprīkojumu un jaunākajām tehnoloģijām kritienu prevencijā, sociālo stimulāciju – video vizītes un 24/7 drošību.

Mama-OK aprūpes koncepts nodrošina nemitīgu aprūpes personāla atrašanos klienta tuvumā. Apkalpojot Rīgas rajonus, katrā rajonā plānots atvērt aprūpes bāzes, kurās 24/7 mitinās aprūpes personāls, lai jebkurā diennakts laikā nodrošinātu ātru reaģēšanu uz izsaukumiem un palīdzības sniegšanu. Aprūpes bāzes plānots izvietot tā, lai tās atrastos 10 minūšu attālumā no klienta dzīvesvietas. Lai ērtāk un efektīvāk nokļūtu pie klientiem, apkalpojot konkrētu rajonu, aprūpes personāls ikdienā izmanto elektro-skūterus.

Šobrīd ar Rīgas Domes Labklājības Departamenta atbalstu, tiek apkalpoti pirmie klienti un, Mama-OK sniegtie pakalpojumi spēj nodrošināt tādu aprūpes līmeni, lai klientiem vairs nebūtu nepieciešamības pēc sociālās aprūpes iestādes, nākotnē aizstājot rindas uz pansionātiem ar Viedās mājas aprūpes “Mama-OK” pakalpojumu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar