Rēzeknes Augstskolā viesojas kultūras ministre Dace Melbārde

RA pārstāvji norādīja, ka izglītības iestādē sekmīgi darbojas jauktais koris „Sonitum” (diriģents Jānis Mežinskis) un deju kopa „Dziga” (vadītāji Inga un Ilmārs Dreļi), kas ļauj studentiem pilnveidot savas prasmes un dažādot studentu dzīvi. Abi kolektīvi piedalās Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos. Savukārt šis gads būs īpašs ar dalību Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos „Gaudeamus”.

Vairāk nekā 5 gadus RA tiek īstenotas arī studiju programmas mākslas virzienā („Interjera dizains”, „Vides dizains”, pērn darboties sāka maģistra līmeņa studiju programma „Dizains”, savukārt programmā „Apģērbu dizains un tehnoloģijas” tiek integrēti gan mākslas jomas studiju kursi, gan arī tehnoloģijas). Tikšanās laikā tika aktualizēts jautājums par kultūras darbinieku izglītošanu, kultūras ietekmi uz nacionālo vērtību saglabāšanas procesu.

Ministre pauda gandarījumu par RA rekonstruēto vēsturisko ēku Atbrīvošanas alejā 115, kā arī iepazinās ar jaunbūvējamo Inženieru fakultāti. „Redzot inženierzinātņu attīstības aspektus, Rēzeknes Augstskola nākotnē varētu padomāt par industriālā dizaina programmu ieiešanu savā studiju piedāvājumā, iespējams, ka tā būtu perspektīva joma,” piebilda D. Melbārde.

            RA rektors Edmunds Teirumnieks klāstīja ieceri par studentu pilsētiņas izveidi pilsētas centrā, kas sekmētu infrastruktūras sakārtošanu un racionālu resursu izmantošanu. Jāpiebilst, ka jaunbūvējamā inženierzinātņu korpusa atklāšana varētu notikt maijā. Telpas būs paredzētas sekmīgam studiju procesa nodrošinājumam, tajās tiks izvietotas vairākas laboratorijas, kā arī RA bibliotēka un lasītava. 

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar