Radošās izcilības festivāls “ADWARDS MMXX” notiks

Latvijā radošo talantu netrūkst – šogad Radošās izcilības festivālā “ADWARDS MMXX” iesniegti 332 darbi. Pieņemot izaicinājumus, ar kuriem nākas saskarties ārkārtas situācijā, festivāls notiks vēl nebijušā mērogā – labākos Latvijas reklāmas un dizaina projektus vērtēs 21 starptautiskas žūrijas profesionālis īpašā tiešsaites darbu vērtēšanas platformā, lai jau 20.maijā apbalvotu izcilākos veikumus.  

Radošums neapsīkst iestājoties krīzei, tas spīd vēl spožāk. Arī Radošās izcilības festivāla “ADWARDS MMXX” rīkotāji, Latvian Art Directors Club, ir pārliecināti, ka radošo industriju pārstāvji prot atrast iespēju jebkurā situācijā, tāpēc šajā gadā festivāls notiks ar vēl nebijušu mērogu. Ievērojot ar ārkārtas stāvokli saistītos piesardzības pasākums, festivāla starptautiskā žūrija darbus izvērtēs digitāli – īpašā Austrijā radītā platformā, kas nodrošina darbu vērtēšanu atbilstoši nozares standartiem. Žūrijas locekļi iesniegtos projektus skatīs gan individuāli, gan apspriedīs video diskusijās un balsošanā.

Šogad konkursā iesniegts rekordliels projektu skaits – 332 darbi, savukārt populārākā kategorija, kurā saņemti visvairāk pieteikumi, ir “TV un Radio”. Starptautiskā žūrija darbu pie iesniegto projektu izvērtēšanas sāks aprīļa vidū, bet izcilības festivāla spožākie Latvijas talanti reklāmas, dizaina un sabiedrisko attiecību nozarēs par rezultātiem uzzinās jau 20.maijā.

Kā katru gadu festivāla žūrijas sastāvā ir pieredzējuši starptautiskie un vietējie eksperti. Žūrijas prezidenti ir zviedru reklāmas speciālists, Cannes Lions un citu pasaules prestižāko festivālu žūrijas loceklis Ādams Kerjs (Adam Kerj), TBWA Vācijas radošā izpilddirektore Marjorīta Sanmartīna (Marjorieth Sanmartin), par lieliskāko tekstu autoru Polijā atzītais Aleks Fridrihs (Alek Frydrych) un Horvātijas vadošās reklāmas aģentūras Bruketa&Žinič&Grey radošais direktors Davors Bruketa (Davor Bruketa). Tāpat sastāvā ir vēl 17 žūrijas locekļu no Latvijas un tādām valstīm kā ASV, Anglija, Vācija, Rumānija, Igaunija un Lietuva.

Radošās izcilības festivālu “ADwards” rīko Latvian Art Directors Club, bet komunikācijas konceptu izstrādā reklāmas aģentūra McCann Riga – titula ADwards 2018 Agency of the Year ieguvēja.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar