“Preses Nama Kvartāls” atzīmē pirmos spāru svētkus

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs “Lords LB Special Fund V” sadarbībā ar būvniecības uzņēmumu “UPB” atzīmē pirmos spāru svētkus projektā “Preses Nama Kvartāls”. Par godu 1. kārtas noslēdzošā būvniecības posma uzsākšanai multifunkcionālā centra ēkas jumtu izrotā simbolisks vainags.

Lords LB Special Fund V” vadītājs Giedrius Bernotas uzsvēra, ka projektā visu izdevies paveikt pēc plānotā grafika: “Spāru svētki multifunkcionālajā centrā ir būtisks atskaites punkts vienai no vērienīgākajām pilsētbūvniecības idejām. Kvartāla atrašanās pie nozīmīgas maģistrāles kalpos par Rīgas izaugsmes simbolu investoriem, apzaļumota publiskā ārtelpa – par Daugavas kreisā krasta dzīvības avotu, bet daudzpusīgās pakalpojumu un aktivitāšu iespējas – par iedzīvotāju iemīļotu pulcēšanās vietu.”

Multifunkcionālā centrā pirmajā stāvā būs plašs tirdzniecības un pakalpojumu piedāvājums – mazumtirdzniecības veikals, dažādas kafejnīcas un restorāni ēdināšanas zonā, mūsdienīgs fitnesa centrs, kā arī daudzveidīgi medicīnas pakalpojumi. Kvartāla apmeklētājiem būs pieejama velosipēdu novietne ar dušām un remontdarbnīcu. Virs tirdzniecības platībām atradīsies trīs līmeņu virszemes autostāvvieta 1000 automašīnām ar elektrouzlādes stacijām. Uz multifunkcionālā centra jumta būs publiski pieejama sporta infrastruktūra, atpūtas vietas un bērnu rotaļlaukums, kā arī terase, kas savienos ēku ar blakus esošo biroju centru. Futbola laukums uz ēkas piektā stāva jumta ir galvenais sporta infrastruktūras elements, kas būs pirmais Baltijā un veicinās aktīvu dzīvesveidu.

Kopš būvniecības uzsākšanas 2021. gadā “Preses Nama Kvartāla” multifunkcionālajā centrā ir paveikti visi saliekamo dzelzsbetona konstrukciju montāžas darbi un lielākā daļa starpsienu mūrēšanas darbu. Šobrīd norit pirmā stāva stiklotās fasādes montāža. Līdz gada beigām ir plānota autostāvvietas grīdu betonēšana, jumta konstruktīvās daļas izbūve, kā arī futbola laukuma izveide.

Pateicoties profesionālai projekta komandai un attīstītāja skaidrajai vīzijai, piedzīvojam to, kā Rīgā top pasaules līmeņa risinājumi. Esam patiesi gandarīti par veiksmīgu sadarbību starp visām iesaistītajām pusēm, un būvniecības progress ir acīmredzams,” atzīst būvniecības uzņēmuma “UPB” valdes priekšsēdētājs Dainis Bērziņš.

Preses Nama Kvartāla” 1. kārtā tiek attīstīts ne vien 40 000 m2 plašais multifunkcionālais centrs, bet arī 11. stāvu augstais A klases biznesa centrs vairāk nekā 26 000 m2 platībā. Abas ēkas savienos stiklots ātrijs ar daudzveidīgu kafejnīcu un restorānu klāstu. Projekta 1. kārta tiks nodota ekspluatācijā 2023. gadā otrajā pusē.

1. kārtas attīstības vīzijas un multifunkcionālā centra projekta autori ir Latvijas arhitektu birojs “Arhis Arhitekti”, savukārt topoša biznesa centra autori ir “Arrow Architects” no Dānijas.

Paralēli norisinās projekta 2. kārtas projektēšanas darbi, lai jau 2023. gada sākumā Daugavas kreisajā krastā uzsāktu daudzfunkcionāla centra būvniecību, kur 10 stāvu biroju ēku papildinās mūsdenīga izglītības iestāde.

Preses Nama Kvartālā” būtisks akcents ir pievērsts energoefektivitātei un ilgtspējībai, dabai draudzīgu materiālu izvēlei, vides pieejamībai un veselīgas darba vides radīšanai. Vērienīgais projekts iemieso pārdomātas pilsētvides risinājumus gan veiksmīgai uzņēmējdarbībai, gan aktīva dzīvesveida norisēm.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar