Pikantā maltā gaļa

Pēdējo gadu laikā Valentīndiena ir kļuvusi par gaidītu svinību dienu arī Latvijā. To katru gadu svin arvien vairāk iedzīvotāju, sarūpējot īpašas dāvanas un skaistus mirkļus saviem mīļotajiem. Šajā dienā tiek piedāvāts plašs izklaides iespēju klāsts – dažādi koncerti un pasākumi, bet dažādas iedzīvotāju aptaujas liecina, ka ir daļa iedzīvotāju, kas šos svētkus labprāt atzīmē arī mājās, pagatavojot īpašu svētku maltīti un baudot divvientulību. Tāpēc mazumtirdzniecības tīkls CITRO ir apkopojis un piedāvā vienkārši pagatavojamas receptes, ar kurām iepriecināt mīļoto Valentīndienas svētku vakarā.

Pikantā maltā gaļa

Sastāvdaļas: 

1 sīpols, 1 liels burkāns, 3 ķiploka daiviņas, puse asā pipara (vai vairāk asākai garšai), 1 ēdamkarote eļļa cepšanai, 400 g malta cūkgaļa, 1 tējkarote sāls un 1/4 tējkarote malti melnie pipari, 2 bundžiņas konservēti tomāti savā sulā (800 g), 1/2 bundžiņa konservēti ananasi (250g), 1 ēdamkarote balzamiko etiķis, 250 g gargraudu rīsi. 

Pagatavošana:

Sagriež sīpolu mazos gabaliņos, burkānu – nelielos kubiciņos, sakapā ķiploka daiviņas un aso piparu (izņem piparam sēkliņas, ja vēlas mazāk asu).Katlā uzkarsē eļļu, sagriezto sīpolu cep 5 min, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno sagriezto burkānu un cep 5 min (pielej nedaudz ūdeni pēc nepieciešamības). Katlā liek ķiploku, aso piparu, malto gaļu, sāli, piparus, sautē vēl 10 min. Pievieno konservētus tomātus, sautē 10-15 min, līdz burkāni ir gandrīz mīksti. Iemaisa konservētus ananasus un sautē 5 min. Pagaršo un pieregulē garšu, pieliekot vēl sāli, piparus, ja nepieciešams, un 1 ēdamkaroti balzamiko etiķi, lai līdzsvarotu saldumu no ananasiem. Pasniedz ar rīsiem un sakapātiem zaļumiem pēc izvēles.

Foto: publicitātes

 

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
1 Komentāru autori
Lopurge Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Lopurge
Viesis
Lopurge

http://vskamagrav.com/ – worldwide pharmacy kamagra