Piešķir finansējumu avārijas remontdarbiem RAKUS un PSKUS

5. maijā, Ministru kabinets lēma piešķirt 1,3 miljonus eiro, lai Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā (PSKUS) varētu veikt remontdarbus, lai veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu nodrošinātu bez traucējumiem. 

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 659 342 eiro paredzēti, lai RAKUS stacionārā “Latvijas Onkoloģijas centrs” varētu atjaunot ūdensapgādes sistēmu, savukārt PSKUS nepieciešami 664 221 eiro, lai 15. korpusam nomainītu jumta segumu un balkona nesošās konstrukcijas. 

Jaunus bojājumus ūdensapgādes sistēmā RAKUS konstatēja marta beigās, kā rezultātā, apsekojot visus sistēmu, tika secināts, ka jau iepriekš uzsāktos remontdarbus nav iespējams pabeigt droši un kvalitatīvi, jo nebūs iespējams jaunizbūvētos ūdensvadus savienot ar vecajiem. Rezultātā secināts, ka nepieciešams veikt plašākus remontdarbus. 

Savukārt marta vidū stipra vēja ietekmē PSKUS  15. korpusam tika daļēji norauts jumta segums. Jau līdz šim vairākkārt veikti jumta seguma atjaunošanas darbi lokālās vietās, bet, ņemot vērā šī brīža stāvokli, pastāv risks, ka stipra vēja ietekmē jumts tiks bojāts atkārtoti vai pat pilnībā norauts. Līdz ar to ir jāveic jumta nomaiņa. 

Vienlaikus PSKUS 15.korpusa ēkai jāpārbūvē balkonu nesošās konstrukcijas un jumta dzegas konstrukciju, novēršot izdrupušo ķieģeļu un atslāņojušos apdares slāņu nokrišanas iespēju. Uz to jau iepriekš norādījusi Būvniecības valsts kontrole, šobrīd pagarinot darbu veikšanas termiņu.

Ņemot vērā esošo situāciju, lai neapdraudētu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību, valdība lēma nepieciešamo finansējumu piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. 

Informāciju sagatavoja: Anna Strapcāne VM Preses sekretāre

TOP Komentāri

avatar