Pašmāju zīmols December Design sper pirmos soļus Skandināvijas tirgū

Latvijā dibinātā dekorāciju kompānija December Design, kuras veikums jau iepriekš atzinīgi novērtēts profesionāļu vidū gan Baltijas valstīs, gan Eiropā, uzsāk savas darbības paplašināšanu Skandināvijas tirgū. Jau pērn 35% no kopējā uzņēmuma apgrozījuma veidoja eksports un, lai spertu pirmos soļus Skandināvijas valstu tirgu apgūšanā, uzņēmums piedalās vērienīgākajā Norvēģijas dizaina izstādē Oslo Design Fair. 

December Design komanda līdz šim radījusi un īstenojusi vairāk kā 100 oriģināla dizaina Ziemassvētku scenogrāfijas, tostarp lielāko vienapjoma Ziemassvētku vides dizaina konstrukciju Baltijas valstīs “Bētlemes zvaigzne”, kas šobrīd aplūkojama Ogrē uz Baltijā lielākās klinšu kāpšanas sienas. Liepājā, uzņēmuma ražotnē, radītajām dekorācijām piemīt īpaši augsta mākslinieciskā un radošā vērtība – katram projektam tiek radīts stāsts, kas skatītājam tiek nodots, izmantojot skaņas un kustības elementus, dažādas inovācijas un jaunākās tehnoloģijas. Pēc gūtās atzinības Latvijā un citās Baltijas valstīs, viens no uzņēmuma turpmākajiem stratēģiskajiem mērķiem ir darbības paplašināšana arī citos ārvalstu tirgos, tādēļ December Design pārstāvji šonedēļ prezentē uzņēmumu lielākajā dizaina izstādē Norvēģijā – Oslo Design Fair. Uzņēmuma stendu apmeklējuši un savu atzinību izteikuši arī Latvijas Vēstniecības Norvēģijā pārstāvji, potenciālie December Design sadarbības partneri un klienti. 

“Ik gadu ieguldām daudz darba, lai radītu ekskluzīvas Ziemassvētku dekorācijas un gada vistumšākajā laikā iepriecinātu iedzīvotājus ne tikai visā Latvijā, bet arī citās Baltijas valstīs. Katra mūsu veidotā dekorācija ir mākslas darbs – kā notikums un unikāls stāsts. Interesi par mūsu veidotājām oriģināldizaina scenogrāfijām ir izrādījuši arī potenciālie klienti Skandināvijas valstīs, tādēļ dalība lielākajā dizaina izstādē Norvēģijā ir būtisks tālākās uzņēmuma attīstības solis, kas ļaus mums uzsākt Skandināvijas tirgus apgūšanu. Skandināvija ir mūsdienīgs un inovatīvs tirgus, kurā darbojas uzņēmumi ar līdzīgām vērtībām kā mums – tādi,  kas domā par ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem risinājumiem. Tāpēc patiesi priecājamies par iespēju būt pirmajam dekorāciju uzņēmumam no Latvijas, kam apstiprināta dalība šajā izstādē,” saka Kristaps Štobis, December Design dibinātājs un dizainers.

Oslo Design Fair ir lielākā dizaina, arhitektūras un amatniecības izstāde Norvēģijā, kurā tiekas vairumtirgotāji, mazumtirgotāji, dizaineri, arhitekti, žurnālisti, starptautiski blogeri un citi interesenti. Izstādi apmeklē gan pašmāju, gan ārvalstu viesi, padarot to par vienu no nozīmīgākajām dizaina nozares tikšanās vietām Skandināvijā un efektīvu platformu jaunu sadarbību dibināšanai. Šogad Oslo Design Fair norisinās no 31. augusta līdz 2. septembrim un tās laikā kompānijas December Design pārstāvji tiekas ar potenciālajiem sadarbības partneriem, sekmējot kontaktu veidošanu ar partneriem Skandināvijā.

Par December Design

December Design ir dekorāciju kompānija, kas rada ekskluzīvas, oriģināldizaina Ziemassvētku dekorācijas vienā eksemplārā vai limitētās sērijās. Ideju autors ir dizainers Kristaps Štobis, kura vadībā aktīvajā sezonā pie projektu izpildes darbojas vairāk kā 40 darbinieku. December Design klienti ir pilsētu pašvaldības, tirdzniecības centri, valsts iestādes, bankas un uzņēmuma radītās dekorācijas ir sastopamas lidostās, pilsētu laukumos un visur, kur gaida Ziemassvētkus. Lai gan kompānijas pamata tirgus ir Latvija, turpina pieaugt pieprasījums pēc December Design radītajiem šauras nišas produktiem arī ārvalstu tirgos. Eksporta attīstība ir galvenais uzņēmuma izaugsmes mērķis arī nākamajā gadā, tostarp turpinot dalību arī starptautiskās izstādēs.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar