Paredz finansējumu piemaksu apmaksai veselības nozarē

Valdība šodien, 25. janvārī, atbalstīja finansējumu piešķiršanu piemaksām veselības aprūpē strādājošiem, kuri iesaistīti Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā. Lai nodrošinātu piemaksas līdz šā gada marta beigām, nepieciešami vairāk nekā 49 miljoni eiro. Finansējumu piešķirs no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Papildu vajadzīgais finansējums ir indikatīvs jeb aprēķināts, prognozējot iesaistīto mediķu un citu nodarbināto darba apjomu Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā. Piemaksas tiks izmaksātas pamatojoties uz iestāžu sagatavotajām atskaitēm par faktiski veikto darbu noteiktā laika periodā.

Līdzekļi paredzēti slimnīcām, kuras sniedz valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, ambulatorās ārstniecības iestādēm, kas sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus Covid-19 inficētām personām un to kontaktpersonām, ģimenes ārstu praksēm, kā arī aptiekām, kas izsniedz valsts kompensējamos medikamentus un citām veselības nozares iestādēm, kas iesaistītas Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar