Paradumu maiņa labākai dzīvei: Dārtas Danevičas un Kašera pieredze

Lai veicinātu labu pašsajūtu ikdienā un bez piepūles izdarītu izvēles par labu ilgtermiņa labsajūtai, nevis mirkļa iegribām, modes mākslinieks Kašers un aktrise Dārta Daneviča oktobrī uzsāka mēnesi garu Rimi Labākai dzīvei eksperimentu. Eksperimenta laikā viņus konsultēja Labākai dzīvei eksperti – uztura speciāliste Olga Ļubina un fitnesa treneris Kārlis Birmanis, iedrošinot ieviest jaunus paradumus ikdienā. Eksperiments ir noslēdzies, un tā dalībnieki secina – pats galvenais ir būt godīgam pret sevi un paturēt prātā, ka īstā dzīve nav Instagram profils.

Darīt mazāk, bet ar prieku

Dārta Daneviča atzīst – uzsākot eksperimentu, plāni bijuši lielāki, nekā izdevies paveikt. Taču aktrise par to nepārdzīvo, jo izrādījies, ka īstie ieguvumi slēpjas pavisam citās lietās.

Es gribēju vairāk sportot, taču jau uzreiz pateicu Kārlim, ka neplānoju sportot mājās – apzinos, ka tāds variants nav domāts man. Taču pandēmija ieviesa savas korekcijas, un sportošana sporta zālē izpalika. Tācu no sarunas ar Kārli man atmiņā iekrita kāds cits svarīgs labas pašsajūtas elements, kam jāpievērš uzmanība – kvalitatīvs miegs. Agrāk tiešām nebiju iedomājusies, cik ļoti daudz ir atkarīgs no tā, vai esam labi atpūtušies. Tas, kas sākotnēji šķita sīkums, man izrādījās ļoti svarīgi. Tās naktis, kad bērns bieži modās un es slikti gulēju, jūtami atspēlējās uz nākamo dienu,” stāsta Dārta.

Viņa nonākusi pie vēl vienas būtiskas atziņas: labāka dzīve ne vienmēr nozīmē īstenot visus 50 punktus darāmo darbu sarakstā, jo tas izskatīsies labi un ļaus justies ļoti foršam. Daudz vērtīgāk ir būt godīgam pret sevi, kārtīgi atpūsties un sevi palutināt. “Aizgāju pie fizioterapeita sakārtot muguru, un viņš teica – pasaki sev paldies, ka palutini sevi! Gandrīz apraudājos – tik svarīgi man tas ir izrādījies. Eksperimenta beigās varu teikt, ka patiesībā izdarīju vairāk, nekā biju plānojusi – vairāk nostaigātu soļu pastaigās ar bērnu un suņiem, zaudēts tieši tik daudz svara, kā gribēju, un daudz labāka pašsajūta katru dienu!” pārdomās dalās Dārta.

Lai sasniegtu izcilu formu, nav vajadzīga sporta zāle

Atšķirībā no Dārtas Kašeru vingrošana mājās nebiedē. “Neticami, bet esmu labākā formā nekā jebkad! Piecreiz nedēļā trenējos apmēram stundu vai pat ilgāk ar tiem aksesuāriem, kas man ir mājās. Vienmēr esmu domājis, ka kārtīgi uzkačāties un satrenēties var tikai sporta zālē, bet tieši mājās esmu ieguvis visu laiku labākos rezultātus!” priecājas Kašers.

Eksperiments arī pamudinājis viņu nodot analīzes un pārbaudīt asinsainu, kur uzrādījies dzelzs un D vitamīna deficīts, kas ietekmē pašsajūtu. Tāpat šo mēnesi viņš rūpīgi domājis par to, ko ēd, un pat ceļojumā uz Islandi ņēmis līdzi grūbas un citus veselīgus produktus, kas izrādījies apdomīgs solis, jo ēdienu izvēle ceļojuma laikā nav bijusi atbilstoša Kašera uzstādītajiem mērķiem.

Kopumā arī Kašers piekrīt Dārtai – miegam ir milziga nozīme un, ja izdodas vakarā samazināt ekrāna laika patēriņu un aiziet gulēt, piemēram, desmitos vakarā, nevis divos naktī, nākamā diena ir daudz mundrāka.

Ir svarīgi uzticēties savām sajūtām

Man ir patiess prieks par Dārtas un Kašera sasniegumiem. Tā ir ļoti laba atziņa, ka svarīgi ir piebremzēt, obligāti neizpildīt skaistos mērķus, bet to, ko tajā dienā vari darīt, izdarīt, cik vien labi iespējams. To es arī mācu saviem klientiem – ir jāapgūst pašregulācija, spēja vadīt savas darbības pēc savām sajūtām,” saka Rimi Labākai dzīvei eksperts, fitnesa treneris Kārlis Birmanis.

Arī uztura speciāliste Olga Ļubina pauž prieku par dzirdēto: “Ir labi apņemties daudz, bet, ja izpildām jaut vai tikai vienu punktu no šī saraksta, jau esam izdarījuši ļoti daudz, lai mūsu dzīve kļūtu labāka. Apkārt ir ārkārtīgi daudz informācijas, nereti pretrunīgs, un tajā ir viegli apjukt. Taču ja atrodam jaunu paradumu, kas patiešām ļauj justies labāk, un ieviešam to savā dzīvē kā regulāru uzdevumu, mēs jau esam ceļā uz labāku ikdienu!”

Kašera un Dārtas padomi pēc Labākai dzīvei eskperimenta

  • Mazāk var izrādīties vairāk.

  • Būt godīgam pret sevi ir svarīgāk, nekā izskatīties labi citu acīs.

  • Vairāk miega – labāka diena. Vakarā neskaties seriālus, bet ej laikus gulēt!

  • Labus rezultātus sportā var sasniegt arī ārpus sporta zāles.

  • Jauki, ja izdodas atrast uzticamu padomdevēju, taču rezultāti būs atkarīgi tikai no tevis paša.

Rimi kustība Labākai dzīvei iedvesmo izvēlēties veselīgu uzturu, fiziski aktīvu dzīvesveidu, emocionālo labklājību, kā arī mudina piegādātājus un ražotājus piedāvāt svaigus, kvalitatīvus un uzturvielām bagātus produktus. Rimi Labākai dzīvei speciālistu padomi fiziskās un garīgās labsajūtas uzlabošanai, kā arī gardas receptes daudzveidīgām maltītēm meklējiet www.labakaidzivei.rimi.lv.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar