Pandēmijas ierobežojumi jāmazina pakāpeniski un ievērojot piesardzību

7. februārī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar veselības ministru Danielu Pavļutu, lai pārrunātu aktuālo situāciju pandēmijas izplatībā, kā arī to, kā ierobežojumi varētu tikt pakāpeniski mazināti, saslimstībai mazinoties.

Valsts prezidents un veselības ministrs pārrunāja Covid-19 Delta un Omikrona paveidu atšķirīgo ietekmi uz hospitalizāciju, tas arī liek valstij reaģēt atbilstoši jaunajai situācijai un citādi nekā iepriekšējos pandēmijas viļņos. E. Levits uzsvēra, ka joprojām individuālā iedzīvotāju aizsardzība un piesardzība ir ārkārtīgi svarīga – tas ietver vakcināciju, balstvakcināciju, masku nēsāšanu, higiēnu u. c. – līdz šis pandēmijas vilnis būtu pārvarēts.

D. Pavļuts informēja E. Levitu par pandēmijas gaitu un aktuālo statistiku, kas rāda, ka saslimstība februāra vidū varētu sasniegt kulmināciju un tad samazināties. Veselības ministrs sacīja, ka Ministru kabinets lems par to, kā pēc šīs kulminācijas soli pa solim atcelt ierobežojumus. Valsts prezidents arī uzsvēra, ka valdībā topošajam ierobežojumu samazināšanas plānam ir jābūt pēc iespējas konkrētākam, lai būtu iespējams skaidri plānot darbu, sadzīvi un uzņēmējdarbību.

Foto un video: president.lv

TOP Komentāri

avatar