Neparastu garšu kokteiļi atvasaras izbaudīšanai
Septembris mūs šogad lutina ar siltu sauli un īstu atvasaru, tāpēc jāsteidz to izbaudīt, palutinot sevi ar neparastas garšas kokteili. Dzērienu un vīnu veikalu tīkls AlkOutlet aicina izmēģināt bezalkoholisku, dzirkstošu kokteili ar plūmju un timiāna notīm vai ugunīgu “Margaritu” ar arbūzu un halapenjo pipariem.
Bezalkoholiskais plūmju un dzirkstošā vīna kokteilis ar timiānu
Sastāvdaļas (1 personai)
2 plūmes
2 timiāna zariņi
2 ēdamk. timiāna sīrupa
sula no 1/2 laima
bezalkoholiskais dzirkstošais vīns
daži ledus gabaliņi
timiāna sīrupam
100 ml ūdens
80 g cukura
daži timiāna zariņi
Pagatavošana
-
Pagatavo timiāna sīrupu – uzvāri cukuru ar ūdeni, liec sīrupā timiāna zarus, noņem no uguns un ļauj sīrupam atdzesēties.
-
Nomizo un sagriez plūmes nelielos gabaliņos. Liec plūmes šeikerī. Noņem no kātiņiem timiāna lapas, pieliec tās plūmēm. Pievieno laima sulu un 2 ēdamk. timiāna sīrupa.
-
Piepildi glāzes ar ledu, pārlej to ar timiāna – plūmju maisījumu, piepildi glāzes ar bezalkoholisko dzirkstošu vīnu, baudi uzreiz.
Arbūza-halapenjo Margarita
Sastāvdaļas
100 ml tekilas
500 g atdzesēta, kubiņos sagriezta arbūza
1/4 smalki sagriezta halapenjo pipara
2 tējk. medus
sula no 1 laima
ledus, laima un halapenjo gabaliņi pasniegšanai
Pagatavošana
-
Sablendē 400 g arbūza ar halapenjo, tekilu, medu un laima sulu, izkās caur sietiņu, lai attīrītu no liekajiem biezumiem.
-
Piepildi glāzes ar ledu, ieber atlikušos arbūza kubiņus, pārlej ar arbūza-tekilas dzērienu.
-
Rotā ar laimu, halapenjo šķēlītēm un baudi.
Recepte: Jevgēnija Jansone, foto – Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri