Mazinoties Covid-19 pacientu skaitam, viņu ārstēšanu nodrošinās tikai lielākajās slimnīcās

Ņemot vērā saslimstības ar Covid-19, kā arī hospitalizēto Covid-19 pacientu un stacionāros esošo Covid-19 pacientu skaita samazināšanos, šodien Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdē nolemts Covid-19 pacientu stacionāro ārstēšanu nodrošināt tikai lielākajās Latvijas slimnīcās.

Paredzēts, ka no rītdienas, 14.jūlija, Covid-19 pacienti, kuriem nepieciešama ārstēšana slimnīcā, tiks nogādāti  Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, Liepājas Reģionālajā slimnīcā, Daugavpils Reģionālajā slimnīcā un Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Savukārt dzemdētājas, kurām ir konstatēta Covid 19 infekcija, tiks stacionētas reģionālajās slimnīcās , Rīgas dzemdību namā vai Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā. Vienlaikus ir noteikts, ka reģionālajās slimnīcās saglabāsies t.s.tranzīta nodaļas vai gultas, kā arī paredzēts, ka pieaugot Covid-19 pacientu skaitam, Covid-19 nodaļas slimnīcās tiks atjaunotas 2 dienu laikā.

Šādas izmaiņas ļaus slimnīcām pārprofilēt gultas, lai nodrošinātu citu ārstniecības profilu pacientu ārstēšanu, kas šobrīd ir pieaugusi. Straujais pacientu skaita pieaugums skaidrojams ar Covid-19 pandēmijas ietekmē atliktajiem plānveida veselības aprūpes pakalpojumiem. Lai mazinātu gultu noslodzi augstāka līmeņa ārstniecības iestādēs, nepieciešams no augstāka līmeņa ārstniecības iestādēm pārvest tos pacientus, kuru veselības stāvoklis ir stabils, taču nepieciešama terapijas pabeigšana, uz zemāka līmeņa ārstniecības iestādēm. Pēc ārkārtas medicīniskās situācijas atcelšanas pacientu pārvešanu no augstāka līmeņa ārstniecības iestādēm uz zemāka līmeņa ārstniecības iestādēm slimnīcas veic patstāvīgi, izmantojot savu transportu vai piesaistot ārpakalpojumu.

TOP Komentāri

avatar