Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” aicina uz izzinošām ekskursijām

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” turpina 2021. gada vasaras ekskursiju sezonu un interesentus no visas Latvijas aicina izmantot iespēju gida pavadībā iepazīt vienu no Latvijas mūsdienu arhitektūras spilgtākajiem piemēriem un neparastākajām būvēm.

Pateicoties pilsētas viesu nerimstošajai atsaucībai, visas vasaras garumā, katru sestdienu un svētdienu plkst. 11.00 un plkst. 13.00 notiks izzinošas ekskursijas, kurās apmeklētāji gida pavadībā aicināti doties aizraujošā pastaigā un atklāt Liepājas koncertnama dārgumus. Rīta ekskursijās grupas dalībnieki dosies stundu garā, informatīvi plašā pastaigā pa koncertzāli, bet pusdienlaikā notiks “Muzikālās ekskursijas”, kas 60 minūšu laikā ļauj ne tikai iepazīt ēku, bet arī piedzīvot izslavēto Liepājas koncertnama akustiku, klausoties “Liepājas Simfoniskā orķestra” mūziķu piedāvātu mini koncertu.

Līdzīgi citām kultūras institūcijām arī Liepājas koncertnams aizvadītajā ziemā un šajā pavasarī piedzīvojis darbības pārtraukumu — saistībā ar valstī pastāvošajiem ierobežojumiem, “Lielais dzintars” bija slēgts nepilnus sešus mēnešus. Tiekoties ar apmeklētājiem pēc pastāvēšanas laikā ilgākās pauzes, koncertzāles radošā komanda nolēmusi iepazīstināt ar klusajā periodā radītajiem jaunumiem — ekskursanti atklās, kas ir digitālā koncertzāle un akustiskā ierakstu studija, uzzinās, kur slēpjas robotkameras un kā norit aizkulišu dzīve. Pateicoties fonda “Uniting History” izveidotajam video materiālam, apmeklētāji iepazīs arī kā veidojusies Liepājas mūzikas dzīve, kuras profesionālās darbības pirmsākumi meklējumi jau 18. gadsimtā.

Gida pavadībā ekskursijas apmeklētāji iepazīs vienu no Latvijas neparastākajām un oriģinālākajām būvēm, kuras celtniecībā izmantotas 900 tonnas metāla un 11 tūkstoši kubikmetru betona, bet dzintaroto fasādi veido 4500 kvadrātmetri unikālu stikla plākšņu. 

Līdz pat 12. septembrim ekskursanti vienlaikus varēs iepazīt arī koncertzālē izvietoto vēju pilsētas mākslinieku radīto vizuālās mākslas izstādi “Jūrā pie Liepājas pazudis cilvēks”.

Lūdzam ņemt vērā, ka ekskursijās nevar tikt nodrošināta distance starp apmeklētājiem, tādēļ tās var notikt tikai “Drošajā” kultūras pasākumu apmeklēšanas līmenī. Ekskursijas šobrīd pieejamas tikai vakcinētām vai covid-19 infekciju pārslimojušām personām. Katram apmeklētājam (t.sk. visu vecumu bērniem), ierodoties uz ekskursiju, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina personas vakcināciju vai covid-19 infekcijas pārslimošanu. Apmeklētājam jāuzrāda arī personu apliecinošs dokuments.

Biļetes uz pasākumiem “Ekskursija koncertzālē “Lielais dzintars”” un “Muzikālā ekskursija” var iegādāties interneta vietnē www.bilesuparadize.lv , “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā. Ekskursijas cenas pieaugušajiem, atkarībā no izvēlētā ekskursijas veida: 1.50-7.00 eiro.

Koncertzāles informācijas centra darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai: 11.00-17.00, sestdienās, svētdienās: 10.00-15.00. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar