Liepājas interjera muzejā atklāta īru mežģīņu izstāde

Vakar, 7. jūnijā, Liepājas 17. – 19. gadsimta interjera muzejā “Hoijeres kundzes viesu nams” Kungu ielā 24 atklāta Īrijas mežģīņu izstāde “Smalkais skaistums”.

Izstāde tika atklāta ar Liepājas muzeja direktores Daces Kārklas uzrunu. Klātesošos uzrunāja arī Īrijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijā Īmera Frīla (H. E. Ms Eimear Friel) un Īrijas mežģīņu darinātāju ģildes priekšsēdētāja Fiona Eislinga Minoga (Fiona Aisling Minogue).

Īrijas vēstniece pauda prieku par izstādes iekārtojumu un dalījās atmiņās, kā pirms aptuveni diviem gadiem, kad Liepājas vizītes laikā apmeklējusi  toreiz nule kā atvērto “Hoijeres kundzes viesu namu”, radusies iecere par šādas izstādes rīkošanu.

Izstāde “Smalkais skaistums” vēsta par Īrijas mežģīņu darināšanas tradīcijām. Tajā iespējams aplūkot vairāk nekā 50 oriģinālas, rokām darinātās mežģīnes, kas tapušas dažādās tehnikās, laika periodā no 19. gadsimta līdz mūsdienām, un tā Liepājas 17.–19.gs. interjera muzejā “Hoijeres kundzes viesu nams” būs skatāma visu vasaru līdz 1. septembrim.

Foto: Marta Kalēja, OHM.lv

TOP Komentāri

avatar