Liepājā uzstāsies Anglijas džeza superzvaigzne Entonijs Strongs

Jaunā gada gaidās, 28. decembrī, plkst. 18.00 Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” ar svētku koncertu uzstāsies britu dziedātājs un džeza pianists Entonijs Strongs, kuru britu mediji nodēvējuši par “jauno Anglijas džeza superzvaigzni”. Mūziķis koncertēs kopā ar Latvijas Radio bigbendu, izpildot populārus skaņdarbus, kas iekarojuši Lielbritānijas un ASV mūzikas topu virsotnes.

Ar saviem koncertiem Strongs apbraukājis četrus kontinentus un 26 valstis, uzstājoties prestižākajos mūzikas festivālos un koncertzālēs. Mūziķis ir uzstājies kopā ar tādām zvaigznēm kā Michael Bolton, Marti Pellow un Kyle Eastwood, bijis iesildošais mākslinieks arī leģendārajam amerikāņu blūzmenim B.B. King. Entonija Stronga debijas albums Stepping Out sasniedza pirmo vietu radiostacijās BBC Radio 2, BBC Radio London un Jazz FM, kā arī ASV iTunes džeza topā.

“Lielisks dziedātājs un neatkārtojams pianists,” tā par Strongu saka džeza dziedātājs Jamie Cullum. Savukārt amerikāņu blūza karalis B.B. King atzīst: “Patiesi lieliska mūzika”.
Skolojies gan akadēmiskajā mūzikā, gan kā džeza pianists, Entonijs Strongs studējis trīs Anglijas vadošajās mūzikas skolās – Whitgift School, The Purcell School of Music, kā arī prestižajā Guildhall School of Music. Kopš 2013. gada dziedātājs un pianists strādā ikoniskās franču ierakstu kompānijas Naïve paspārnē.

Strongu pavadošais Latvijas Radio bigbends veido sadarbību gan ar talantīgākajiem Latvijas, gan ārzemju māksliniekiem. Bigbends ir uzstājies kopā ar pasaules vadošajiem džeza vokālistiem un pierādījis sevi kā profesionāls pasaules klases džeza orķestris. Šogad tas uzstājās prestižākajās ASV koncertzālēs Ņujorkā un Vašingtonā.
Koncerts “Entonijs Strongs un Latvijas Radio bigbends Ziemassvētkos” tapis sadarbībā ar “Latvijas Koncerti” un “Latvijas Radio bigbends”. Plašāka informācija lasāma “Lielā dzintara” mājas lapā lielaisdzintars.lv. Biļetes nopērkamas koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar