Lielās talkas laikā rīdzinieki varēs bez maksas nodot savāktās koku un krūmu lapas

Lielās talkas dienā, 27.aprīlī, un nākamajā dienā, 28. aprīlī, rīdzinieki bez maksas varēs nodot savāktās koku un krūmu lapas divās Rīgas apkaimēs Daugavas labajā un kreisajā krastā – Torņakalnā un Mežaparkā.

Lapu nodošanas punkti iedzīvotājiem būs pieejami:

  • Torņakalna apkaimē

No plkst. 09.00 līdz 17.00 pie Uzvaras bulvāra Nr.16A;

  • Mežaparka apkaimē

No plkst. 09.00 līdz 17.00, pie Siguldas prospekta Nr.12 (asfaltēta autostāvvieta).

Nosacījumi lapu nodošanai:

  • Lapas nodošanas punktos jāizber tām paredzētajā konteinerā un jāņem vērā, ka tās nevarēs nodot maisos;

  • Lapu izbēršana konteinerā iedzīvotājiem jāveic pašu spēkiem;

  • Tukšos lapu maisus pēc lapu izbēršanas nedrīkstēs atstāt lapu pieņemšanas punktos.

Iedzīvotājiem jāievēro, ka lapas nedrīkstēs iepriekš atvest un atstāt, kā arī lapām nedrīkst būt citu atkritumu piemaisījumu.

Koordinējot lapu nodošanu, katrā no lapu nodošanas norises dienām piedalīsies Rīgas pašvaldības Teritorijas labiekārtošanas pārvaldes darbinieki.

Citu neatbilstošu atkritumu atstāšanas novēršanai pie šiem lapu nodošanas punktiem pastiprināti patrulēs Rīgas pašvaldības policija. Tāpat plānots uzstādīt videonovērošanas kameras, lai novērstu noteiktajai kārtībai neatbilstošu lapu un atkritumu atstāšanu ārpus plānotajām lapu nodošanas dienām un laikiem.

Neskaidrību gadījumā lūgums zvanīt Rīgas pašvaldības Teritorijas labiekārtošanas pārvaldes kontaktpersonai pa tālr. 67037025 (darba dienās, darba laikā vai lapu nodošanas noteiktajās dienās un laikos), vai rakstīt uz e-pastu: ptl@riga.lv.

Rīgas dome atgādina, ka Lielā Talka šogad norisināsies 27. aprīlī. iedzīvotāji līdz 22. aprīlim (ieskaitot) var pagūt pieteikt savas izvēlētās talkošanas vietas mājaslapā www.talkas.lv vai sazināties ar Rīgas pašvaldības Lielās talkas koordinatoriem. Vairāk informācijas par talkošanas vietu pieteikšanu un padomi talkotājiem www.talkas.lv.

’’Lielā talka” ir nevalstiska kustība Latvijā, kas kopš 2008. gada ne tikai katru gadu organizē talkas visā valstī, bet īsteno arī dažādus projektus sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jautājumos.

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar