Lielajā ģildē notiks vijolnieka Daniila Bulajeva un pianistes Agneses Egliņas Ziemassvētku koncerts

Ziemassvētku brīvdienās, 26. decembrī, Lielajā ģildē uzstāsies divi izcili Latvijas mūziķi – vijolnieks Daniils Bulajevs un pianiste Agnese Egliņa, dāvinot klausītājiem svētkos dziļi emocionālā Johannesa Brāmsa un virtuozā Henrija Veņavska skaņdarbus. Koncerta otrajā daļā abiem mūziķiem pievienosies arī Daniila Bulajeva šogad izveidotā kamerorķestra “Davinspiro Camerata” jaunie talanti, kuri izpildīs Antonīna Dvoržāka mūziku.

 Pirmreiz Daniils Bulajevs ar Agnesi Egliņu sadarbojās pērn, kad abi kopā kā nominanti uzstājās Lielās mūzikas balvas apbalvošanas ceremonijā. Daniils bija nominēts kā gada jaunais mākslinieks, bet Agnese par izcilu sniegumu visa gada garumā. 

“Ar Agnesi uzreiz izveidojās fantastisks kontakts,” saka Daniils. “Esmu neizsakāmi laimīgs, ka tagad mēs kopā dāvināsim publikai jau atsevišķu Ziemassvētku koncertu! Kā arī esmu ļoti priecīgs, ka ar mums uzstāsies mana jaunizveidotā kamerorķestra “Davinspiro Camerata” fantastiskie mūziķi – vijolnieks Andrejs Jegorovs, altiste Klinta Kluce un čelliste Katrīna Rando. Ierasti vēlējos izpildīt kaut ko masīvu un sarežģītu, taču, pateicoties Agnesei, izveidojām siltu, tieši Ziemassvētkiem piestāvošu programmu.” 

Koncerta pirmajā daļā abi meistari nospēlēs Johannesa Brāmsa otro sonāti vijolei un klavierēm un Henrija Veņavska darbu “Fausta fantāzija”, kas radies visā pasaulē populārās Šarla Guno operas ietekmē, savukārt otrajā daļā kopā ar kamerorķestri “Davinspiro Camerata” tiks nospēlēts Antonīna Dvoržāka klavierkvintets nr. 2. 

“Kopā ar Daniilu esam muzicējuši kopā jau vairākkārt,” turpina Agnese. “Viņš ir talantīgs mūziķis, īsts domubiedrs uz skatuves un dabīgs savā muzikalitātē, spontāns, emocionāls un bezrobežu virtuozs. Tas tik tiešām ir patiess prieks būt ar viņu kopā mūzikā.” 

Daniils Bulajevs ir vēl tikai 18 gadus vecs vijolnieks, kurš regulāri uzstājas gan Latvijā, gan citās pasaules valstīs. Pateicoties savai virtuozitātei, viņš jau spēlējis kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas Simfonisko orķestri, “Kremerata Baltica”, “Sinfonietta Rīga”, kā arī ar vairākiem augstvērtīgiem orķestriem no Eiropas un Āzijas. Daniils ir pirmās vietas ieguvējs Žuhajas, Vindzoras pils un “Kloster Schöntal” konkursos un ir vēl vairāku starptautisku vijoļspēles konkursu laureāts. Vēl šogad viņš uzvarēja arī Ilonas Feheres vārdā nodēvētajā konkursā Budapeštā, bet nupat kopā ar vislabākajiem jaunajiem vijolniekiem no visas pasaules piedalījās prestižajā Singapūras Starptautiskajā vijolnieku konkursā. 

Pianiste Agnese Egliņa arīdzan ir starptautiski atzīta māksliniece, kura vienlīdz pārliecinoši iejūtas solistes, koncertmeistares un kameransambļa dalībnieces ampluā. Viņa ir vairāku konkursu laureāte un trīs reizes saņēmusi Lielo mūzikas balvu: “Par izcilu darbu ansamblī” (2010. gadā), “Par izcilu sniegumu gada garumā” (2020) un “Par izcilu interpretāciju” Valsts kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” ansambļa sastāvā (2021). Agnese uzstājusies Spānijā, Austrijā, Vācijā, Norvēģijā, Dienvidāfrikas Republikā, Ķīnā un vēl daudzās citās pasaules valstīs.

Koncerta sākums 26. decembrī Lielajā ģildē pulksten 18.00. Biļetes nopērkamas bilesuparadize.lv.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar