“Lielais dzintars” sveic valsts svētkos

Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” sveic Jūs Latvijas valsts 103. gadadienā un jau šovakar, 18. novembrī plkst. 17.00 skatītājiem Latvijā un visā pasaulē dāvina bezmaksas valsts svētku koncerta pārraidi, ko interesenti varēs vērot Latvijas Reģionālās televīzijas kanālā “Re TV”, kā arī koncertzāles mājas lapā lielaisdzintars.lv un sociālo tīklu Facebook un Youtube vietnēs.
Kā jau iepriekš vēstīts, Liepājas koncertnama ik gadu rīkotā valsts svētku koncerta mākslinieciskā vadība šogad tika nodota koru kultūras virzītāja, diriģenta un vizionāra Māra Sirmā rokās, kurš ar sev raksturīgo vērienu radījis grandiozu vokālsimfoniskās mūzikas koncertprogrammu divās daļās.
Trešdienas, 17. novembra vakarā klausītāji koncertu varēja piedzīvot klātienē, Lielās zāles izcilajā akustikā. Cauri Latvijas likteņstāstam klātesošos veda Raimonda Tigula un Noras Ikstenas radītā, vērienīgā “Jūras grāmata” ar neatkārtojamo ērģeļu pavēlnieci Ivetu Apkalnu pie solo instrumenta, svaigus pārsteigumus sagādāja multiinstrumentālists un audiovizuālais mākslinieks Rihards Fedotovs neierastā savienojumā ar Liepājas Simfonisko orķestri, Imanta Kalniņa zelta repertuāru atskaņoja Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, ar lielisku obojas spēli klausītājus priecēja Pēteris Endzelis, bet skatījumu nākotnē sniedza Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņu skanīgās balsis. Koncerta skatītāji māksliniekus sveica ar grandiozām stāvovācijām un neslēptu sajūsmu par iespēju tikties klātienē.
“Svētku koncerta programmu esmu veidojis uz trīs tā saucamajiem vaļiem jeb šajā gadījumā komponistiem. Pirmais — Raimonda Tigula monumentālais skaņdarbs “Jūras grāmata”, kas atbilstoši mūsu Valsts svētku reizei savā būtībā ietver gan vēlējumu, gan atskatu uz pagātni, gan vēstījumu uz nākotni. Otrais — simboliskākie un skaistākie piemēri no Imanta Kalniņa simfoniskās un kormūzikas viņa nenosvinētās 80. jubilejas gadā. Trešais — ļoti interesanta, bet Latvijā maz zināma muzikālā personība, kas arodu slīpējis pasaules augstskolās — Rihards Fedotovs un viņa radītie mūsdienu mūzikas piemēri,” pirms koncerta ar programmas mākslinieciskā koncepta autors, diriģents Māris Sirmais.
Koncerta ieraksts Facebook un Youtube vietnēs skatītājiem būs pieejams visu svētku nogali — līdz pat svētdienai, 21. novembrim.
Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar