Lēcu – spinātu buljonzupa
Janvāris visā pasaulē ir veģetārā uztura popularizēšanas mēnesis un arī veikalu tīkla ELVI pārdošanas dati apliecina – pēdējā laikā arvien vairāk pircēju veikalu plauktos meklē veģetāros ēdienus, izvēlas izaicināt sevi, periodiski atsakoties no gaļas ēdieniem. Tāpēc veikalu tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni ir sagatavojuši lielisku, sildošu un sātīgu veģetāru zupu recepti, kas īpaši labi garšos tieši aukstajā ziemas periodā un lieliski papildinās ēdienkarti arī tiem, kas labprāt ēd gaļu.
Lēcu – spinātu buljonzupa.
(Gatavošanas laiks – 35 min)
Sastāvdaļas (~6-8 porcijām)
1 neliels sarkanais sīpols
2 seleriju kāti
1 burkāns
2 ēdamk. olīveļļas
1 tējk. sarkanās paprikas pulvera
1 tējk. kumīna sēklu
1-2 rozmarīna zariņi vai 1 tējk. kaltētā rozmarīna
1 vidēja izmēra kartupelis
1 konservētu tomātu bundža (350-400 g)
1,5 litrs dārzeņu buljona
100 g lēcu (jebkuras krāsas)
100 g spinātu lapu
sāls, melnie pipari
asā paprika rotāšanai
maize vai grauzdiņi pasniegšanai
Pagatavošana
-
Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un dažas minūtes apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus, seleriju kātus un burkānus.
-
Nomizo un sagriez smalkos kubiņos kartupeli, pievieno to dārzeņiem.
-
Pieber maisījumam garšvielas, apmaisi un nedaudz apcep.
-
Pielej dārzeņu buljonu, pieber lēcas un kubiņos sagrieztus konservētos tomātus ar visu šķidrumu.
-
Zupu uzvāri un turpini gatavot uz lēnas uguns aptuveni 20-25 minūtes, līdz dārzeņi un lēcas kļūst mīksti.
-
Pievieno zupai spinātu lapas un vēl mazliet pavāri, lai arī spināti kļūst mīksti.
-
Rotā ar svaigām, sakapātām spinātu lapām un asās paprikas šķēlēm.
-
Pasniedz karstu, papildinot ar maizi vai grauzdiņiem.
Foto: Viktorija Kožemjakina
http://fcialisj.com/ – where to buy cialis cheap