“Latvijas Mediju” speciālbalva – dzejniekam Raimondam Ķirķim

Ceturtdien, 30.aprīlī, tiks sveikti tradicionālās Latvijas Literatūras gada balvas saņēmēji. Gaidot uzvarētāju paziņošanu un balvu sadali, AS “Latvijas Mediji” lepojas, ka starp nominantiem sadaļā “Labākie darbi bērniem” ir arī izdevniecībā “Latvijas Mediji” iznākusī Rasas Bugavičutes-Pēces grāmata “Puika, kurš redzēja tumsā” un ar iespēju pasniegt savu speciālbalvu.

Laikraksta “Latvijas Avīze” iknedēļas kultūras pielikums “Kultūrzīmes”, kas iznāk ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstu, ir konkursa informatīvais atbalstītājs un tā redaktore Anita Bormane ir izvēlējusies īpašās balvas saņēmēju – dzejnieku Raimondu Ķirķi par viņa debijas krājumu “Kartes”.

Anita Bormane, “Kultūrzīmes” redaktore: “Dzejnieks Raimonds Ķirķis it kā atrodas abās barikāžu pusēs – viņš ir gan dzejnieks, gan literatūrkritiķis (gan arī atdzejotājs), tātad – reizē kritisks un paškritisks. Viņa tekstos var apmaldīties, ja neņem vērā “kartēs” iezīmētos orientierus, tomēr tiem piemīt blīva, poētiski un intelektuāli piesātināta tēlainība, autoram mērķtiecīgi virzot uz priekšu latviešu laikmetīgās dzejas apvārsni. Un vēl – viņš ir viens no latviešu jaunajiem un talantīgajiem autoriem, kuru izaugsmei “Kultūrzīmes” ar lielu prieku un gandarījumu seko līdzi jau kopš “Aicinājuma” laikiem.”

Informāciju sagatavoja Linda Rumka, AS “Latvijas Mediji” Sabiedrisko attiecību vadītāja.

TOP Komentāri

avatar