Latvijas izglītības iestādes pakāpeniski pāriet uz ēdināšanas pakalpojumus organizēšanu platformā Mily.lv

Sākoties jaunajam mācību gadam, vairāk nekā 320 skolas un bērnudārzi visā Latvijā ēdināšanas pakalpojumus elektroniski administrēs platformā Mily.lv (iepriekš Pusdienlaiks.lv). 

Ja sākotnēji, 2022. gadā, platformu ēdināšanas pakalpojumu elektroniskai administrēšanai izmantoja tikai Rīgas pašvaldības izglītību iestādes, tad jau nākamajā 2023./2024. mācību gadā platformai pievienojās ēdinātāji vēl sešās pašvaldībās (Mārupe, Saldus, Daugavpils, Ropažu novads, Ludza un Ventspils). Savukārt no šī gada septembra ēdināšanas pakalpojumu administrēšanu Mily platformā nodrošinās arī Ķekavā un Valmierā. 

Platformas Mily izstrādātāju pārstāvis Imants Felsbergs: “Pašreiz Mily platformu lieto vairāk nekā 62 000 ģimeņu un kopējais bērnu skaits, kuru ēdināšana tiek administrēta Mily, ir aptuveni 90 000. Ēdināšanas pakalpojumus bērniem nodrošina 27 ēdināšanas uzņēmumi, un kopumā platformā ir administrēti jau vairāk nekā 22 miljoni ēdināšanas reižu.”

Tiek domāts arī par lietotāju pieredzes uzlabošanu Mily platformā. Nākamajā mācību gadā plānots vienkāršot platformas lietošanu viedtālruņos (piemēram, pieslēgties platformai būs iespējams ar biometrijas datiem). Tāpat plānots ieviest jaunas maciņa papildināšanas metodes, kas samazinātu starpbanku komisijas maksājumu izmaksas un paātrinātu  iemaksu ātrumu. 

“Interese par platformu ir ļoti liela, tāpēc noteikti aktīvi strādāsim pie tā, lai uzlabotu un vienkāršotu ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanu bērniem arī citās Latvijas pašvaldībās,” stāsta I. Felsbergs. 

Tāpat Mily turpinās arī paplašināt ģimenēm platformā pieejamo pakalpojumu klāstu, piedāvājot platformu izmantot ne vien ēdināšanas pakalpojumu administrēšanai, bet arī interešu izglītības jomā, nodrošinot sporta nodarbības, dažādus pulciņus un citu pakalpojumu sniegšanu bērniem un viņu vecākiem.

Foto: pexels.com

TOP Komentāri

avatar