Lācēnam Ričijam Rū divas jaunas grāmatas

Bērnu iemīļotais un nopelniem bagātais lācēns Ričijs Rū nāk klajā ar diviem jaunumiem – pasaku grāmatu “Ričijs Rū un lielais ceļojums” un krāsojamo un uzdevumu grāmatu ar uzlīmēm “Ričijs Rū krāso”. 

Pasakās mazie lasītāji aicināti doties līdzi Ričijam lielajā ceļojumā – spēlēt paslēpes Āfrikā, atrast džungļos pazudušo skudru, noskaidrot, kam pieder pasaulē lielākā ola un mācīties pingvīnu valodu Antarktīdā. Tomēr ne vienmēr viss norit gludi. Arī Ričiju Rū piemeklē bēdas, dusmas un satraukums. Kopā ar lācēnu bērni uzzinās, ka ikvienai situācijai ir risinājums. Divpadsmit stāstiņos cauri vijas draudzība, iejūtība un sirsnība. Arī šo pasaku autore ir Līga Rozentāle, sirsnīgās ilustrācijas zīmējusi Guna Miķelsone, bet grāmatas datorsalikumu veidoja Monta Arnolde. Grāmatu izdevējs – Izdevniecība Micrec. Grāmatas pieejamas grāmatnīcās, kā arī pasūtāmas vietnēs micrec.lv un ricijsru.lv

Zīmola “Ričijs Rū” producente Rūta Reinika-Preisa: “Nu jau trīs gadus mūsu mērķis ir radīt grāmatiņas, kas ne tikai izklaidē, bet arī izglīto un iedvesmo bērnus, palīdz tiem iemīlēt lasīšanu kā tādu. Ar ko Ričija Rū stāstiņi atšķiras no citām mūsdienu grāmatām? Ar to, ka apzināti ejam uz saturu, ko var saukt par sirsnīgu un mīļu, kas mazajam bērnam māca labo – izpalīdzību, sirsnību, iejūtību un prieku. Varam apgalvot, ka nu jau tūkstošiem bērnu Latvijā Ričiju Rū sauc par savu draugu. Ja es būtu bērns, es arī būtu priecīga dzīvot līdzi visiem Ričija Rū draugiem un piedzīvojumiem.”

Līga Rozentāle: “Manuprāt,Rūtai izdevies radīt tēlu, kuru bērni Latvijā ļoti iemīļojuši. Ričiju Rū bērni uztver kā draugu. Lipīgās dziesmiņas bērni klausās ne tikai mājās, bet nu jau dzied arī bērnudārzos un skolās.  Un tas, ka bērnu vidū tik populārs tēls “iekāpj” arī grāmatu varoņa kurpēs, manuprāt, ir lielisks veids kā pievērst ģimenes grāmatu lasīšanas rituālam. Pasakās par Ričiju Rū lasītāji atpazīs ikdienišķas situācijas, kad plānotais neizdodas un jādomā, kā izkļūt no ķibeles, kad jāsniedz palīdzīga roka, kad jācīnās pašam ar savām dusmām vai tik ļoti gribas līdzināties kādam citam. Ceru, ka pēc katras pasakas vecāku un bērnu starpā raisīsies sarunas.

Pērn lācēna Ričija Rū “krustvecāki” Rūta Reinika-Preisa un Lauris Reiniks saņēma “Platīna disku” par pirmo izdevumu, kurš pārdots vairāk nekā 10 000 eksemplāros, savukārt otrais izdevums saņēma “Zelta Mikrofonu” nominācijā “Labākais mūzikas albums bērniem”. Vērā ņemams panākums ir arī saņemtais zelta sertifikāts par “Ričijs Rū ar gaisa balonu” vairāk kā 2 milj. straumējumiem mūzikas izplatīšanas tiešsaistes servisos.

Gada nogalē lācēns un viņa draugi dosies pie saviem skatītājiem koncertuzvedumā “Ričijs Rū. Ziemassvētku pasaka”:

Valmieras Kultūras centrā – 30. novembrī; 

Rīgā, VEF Kultūras pilī – 1. decembrī;

Ulbrokas Pērlē – 6. decembrī;

Madonas novada kultūras centrā – 14. decembrī;

Liepājas Olimpiskajā centrā – 21. decembrī;

Līvānu novada kultūras centrā – 26. decembrī;

Aizkraukles kultūras centrā – 4. janvārī.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar