Kultūrtelpā Lucavsala tikšanās ar psiholoģijas doktori Ievu Stokenbergu

Vasaras kultūrtelpas Lucavsala aktivitāšu ietvaros 4. augustā plkst. 19.00 interesentiem būs iespēja piedalīties RKTMC “Mazā Ģilde” organizētajā diskusijā “Kā rūpēties par savu garīgo veselību”. Diskusiju vadīs psiholoģijas doktore Ieva Stokenberga.

Pēdējo gadu laikā esam piedzīvojuši to, ka dzīve atgādina mutuļojošu straumi, kurā mūs rauj uz priekšu un notikumi ļoti lielā mērā vairs nav mūsu varā. Atslēga, lai veiksmīgi pārdzīvotu šos sarežģītos laikus, ir prasme saglabāt emocionālo līdzsvaru, stabilitāti. Sarunas pirmā daļa veltīta paņēmieniem, kā rūpēties par savu garīgo veselību (pašsajūtu, domām, izjūtām, līdzsvaru), kā rūpēties par jušanos labi laikos, kad jāsaglabā līdzsvars, neskatoties uz notiekošo. Otrajā sarunas daļā tiks aplūkotas situācijas (dažnedažādas grūtības), kuras katram ir pazīstamas.

No vienas puses šobrīd ir pierasts vairāk domāt par grūtībām kā par globālām grūtībām – kā izdzīvot šajā periodā, kad nekas no mums nav atkarīgs. No otras puses – ikdienas dzīvē mēs zinām un redzam, ka tieši tās mazās ikdienas grūtības bieži vien sagādā ļoti lielus pārdzīvojumus. Dažkārt cilvēki novēro, ka atkal un atkal mēdz atkārtoties vienas un tās pašas grūtības vai arī noteiktos dzīves brīžos pamana, ka kļūst grūti saglabāt līdzsvaru. Tādēļ šajā sarunas daļā – grūtību palaidējmehānismi, kā atpazīt savas grūtās situācijas un kā pārvaldīt savas reakcijas un rīcību tajās. Visbeidzot, esot vecākiem, tiek nesta atbildība par tiem, kas šajā ceļojumā atrodas vienā laivā kopā ar mums. Bieži vien laivā valdošā emocionālā noskaņa ir indikators tam, kā un cik labi notiek ceļojums. Tieši tāpēc trešajā sarunas daļā – kādā veidā rūpēties par līdzcilvēku garīgo veselību, īpaši fokusu liekot uz bērniem un pusaudžiem.

Ieva Stokenberga – psiholoģijas doktore, Latvijas Universitātes psiholoģijas nodaļas vadītāja un asociētā profesore, kā arī divu bērnu mamma.

Šīs vasaras programmas turpinājumā RKTMC “Mazā Ģilde” piedāvās tikšanos radošās, sportiskās un izglītojošās aktivitātēs – latviešu tautiskās dejas zīmējumu veidošanā ar deju virsvadītāju Jāni Purviņu, dziedāšanas nodarbībā ar virsdiriģentu Intu Teterovski, mākslas plenērā ar Kristīni Otersoni un diskusijā ar biedrības “Ledus lāči” vadītāju Renāru Astru.

Kultūrtelpas aktivitātes noslēgsim 1. septembrī plkst. 20.30 ar grupas “Pirmais Kurss” koncertu, simboliski atzīmējot Zinību dienu.

Aktivitātes notiek, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības. Lūgums dalībai aktivitātēs pieteikties maza.gilde@riga.lv. Norišu programmā iespējamas izmaiņas.

Pasākumus Lucavsalas kultūrtelpā organizē RKTMC “Mazā Ģilde” ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu. Sīkāka informācija par plānotajām aktivitātēm pieejama RKTMC “Mazā Ģilde” mājaslapā www.mazagilde.lv.

TOP Komentāri

avatar