Krēmīga siera polenta ar sēņu ragū
Sildošu un sātīgu rudens ēdienu pagatavošanai nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā veģetāru rudenīgu ēdiena recepti.
Krēmīga siera polenta ar sēņu ragū
Sastāvdaļas (4-6 porcijām)
200 g kukurūzas putraimu
600 ml buljona vai ūdens
1 smalki sakapāts sīpols
3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
1/4 tējk. rīvēta muskatrieksta
1 tējk. sviesta
150-200 ml piena
100 g rīvēta cieta siera
50 g siera ar zilo pelējumu
sāls, melnie pipari pēc garšas
500 g sēņu (gailenes, baravikas, bekas, šampinjoni)
1 ēdamk. augu eļļas
1 neliels, smalki sagriezts sīpols,
2 smalki sakapātās ķiploka daiviņas,
1/2 tējk. kaltēta timiāna vai oregano
1 ēdamk. sviesta
Pagatavošana
-
Lielā katlā apcep sviestā sīpolus un ķiplokus.
-
Pielej ūdeni, uzvāri un pakāpeniski ieber kukurūzas putraimus.
-
Gatavo uz lēnas uguns līdz putraimi ir pilnībā gatavi (20-30 min).
-
Pievieno muskatriekstu, pienu, sierus, sāli un piparus pēc garšas, visu kārtīgi samaisi, lai izveidojas viendabīga konsistence un putra ir uzkarsusi.
-
Lielā pannā apcep eļļā sīpolus, lai tie kļūst zeltaini.
-
Pievieno sagrieztas sēnes, visu apmaisot, cep līdz šķidrums ir iztvaikojis un sēnes ir gatavas (10-15 min).
-
Pievieno klāt sviestu, timiānu, ķiplokus, sāli un piparus un cep vēl 3-5 min.
-
Pasniedz, kukurūzas biezputru jeb polentu, pārklājot to ar sēņu ragū.
Foto: Viktorija Kožemjakina.
TOP Komentāri