Kraukšķīgie salāti ar sparģeļiem un zemenēm
Katra māmiņa svētkos ilgojas saņemt mazliet rūpju un mīlestības, un visvieglāk to izrādīt, palutinot mammu ar gardiem ēdieniem. Tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti – kraukšķīgie pavasara salāti.
Kraukšķīgie salāti ar sparģeļiem un zemenēm
(2 personām, gatavošanas laiks 15 min)
Sastāvdaļas
250 g zemeņu
150 g rikotas siera
1 nogatavināts avokado
200 g sparģeļu
1 ēdamk. olīveļļas
sāls, pipari
2 saujas (~60 g) mandeļu
1 ēdamk. cukura sīrupa vai 1 tējk. brūnā cukura, kas sajaukts ar 1 ēdamk. ūdens
75 g rukolas salātu
75 g spinātu
mērcei
sula no 1/2 citrona vai laima
3 ēdamk. sarkanvīna etiķa
1 ēdamk. medus
1 tējk. maigu sinepju
1 caur ķiplokspiedi izspiesta ķiploka daiviņa
5-7 ēdamk. olīveļļas
1/2 tējk. smalki sakapātu piparmētru lapiņu
sāls, melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas un noliec maliņā.
- Mandeles kopā ar sāli un sīrupu nedaudz apcep uz pannas, noņem no pannas un atdzesē.
- Sparģeļiem nogriez vai nomizo kātiņus, sagriez sparģeļus mazākos gabalos un dažas minūtes apcep olīveļļā.
- Sagriez zemenes mazākos gabalos.
- Avokado pārgriez uz pusēm, nomizo un sagriez nelielos gabalos.
- Kārto salātus – bļodas pamatnē liec rukolu un spinātus un pārlej ar lielāko mērces daļu. Uz zaļajām lapām kārto sparģeļus, avokado, zemenes un riekstus, rikotas siera piciņas. Aplej ar pāri palikušo mērcīti un pasniedz.
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri