Kraukšķīgie salāti ar sparģeļiem un zemenēm

Katra māmiņa svētkos ilgojas saņemt mazliet rūpju un mīlestības, un visvieglāk to izrādīt, palutinot mammu ar gardiem ēdieniem. Tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni  piedāvā recepti – kraukšķīgie pavasara salāti.

Kraukšķīgie salāti ar sparģeļiem un zemenēm 

(2 personām, gatavošanas laiks 15 min)

Sastāvdaļas

250 g zemeņu

150 g rikotas siera

1 nogatavināts avokado

200 g sparģeļu

1 ēdamk. olīveļļas

sāls, pipari 

2 saujas (~60 g) mandeļu

1 ēdamk. cukura sīrupa vai 1 tējk. brūnā cukura, kas sajaukts ar 1 ēdamk. ūdens 

75 g rukolas salātu

75 g spinātu

mērcei

sula no 1/2 citrona vai laima

3 ēdamk. sarkanvīna etiķa

1 ēdamk. medus

1 tējk. maigu sinepju

1 caur ķiplokspiedi izspiesta ķiploka daiviņa

5-7 ēdamk. olīveļļas

1/2 tējk. smalki sakapātu piparmētru lapiņu 

sāls, melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas un noliec maliņā. 
  2. Mandeles kopā ar sāli un sīrupu nedaudz apcep uz pannas, noņem no pannas un atdzesē.
  3. Sparģeļiem nogriez vai nomizo kātiņus, sagriez sparģeļus mazākos gabalos un dažas minūtes apcep olīveļļā. 
  4. Sagriez zemenes mazākos gabalos. 
  5. Avokado pārgriez uz pusēm, nomizo un sagriez nelielos gabalos.
  6. Kārto salātus – bļodas pamatnē liec rukolu un spinātus un pārlej ar lielāko mērces daļu. Uz zaļajām lapām kārto sparģeļus, avokado, zemenes un riekstus, rikotas siera piciņas. Aplej ar pāri palikušo mērcīti un pasniedz. 

Foto: Viktorija Kožemjakina

 

TOP Komentāri

avatar