Karavīri var saņemt atbalstu mājokļa pirkumam pat līdz 20 tūkstošiem eiro

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri no bankām var saņemt aizdevumu mājokļa iegādei vai būvniecībai ar finanšu institūcijas Altum atbalstu. Atbalsta programma paredz garantiju apmērā līdz pat 25% no aizdevuma pamatsummas, un maksimālā pieejamā kredīta summa ir 250 000 eiro. Patlaban aizdevumu sadarbībā ar Altum piedāvā četras bankas, kuru vidū ir arī Bigbank.

Garantijas iegūšanai karavīriem jāvēršas bankā. Banka pati sagatavos nepieciešamos dokumentus un piesaistīs Altum atbalstu, ja pretendents atbildīs prasībām. Saņemot Altum garantiju, banka var izsniegt lielāku aizdevuma summu kā standarta gadījumos, samazinot klienta pirmās iemaksas apmēru. Ar garantijas palīdzību, kas var sasniegt pat 20 tūkstošus eiro, pirmo iemaksu mājoklim iespējams samazināt līdz pat 5% no darījuma kopējās summas. Turklāt garantijas ietvaros izsniegtie līdzekļi nav jāatmaksā.

«Līdz ar NBS programmas ieviešanu, paplašinām mūsu sekmīgo sadarbību ar Altum. Mūsu klientiem jau bija pieejama atbalsta programma ģimenēm ar bērniem, un tagad valsts garantiju varēs saņemt arī karavīri. Bigbank iesaistīšanās NBS atbalsta programmā nozīmē, ka Latvijas aizstāvjiem paplašinās piemērotākās bankas izvēles iespējas, lai izraudzītos izdevīgāko piedāvājumu. » uzsver Bigbank Latvija vadītājs Edgars Surgofts.

Lai pieteiktos garantijai, banka lūgs iesniegt Nacionālo bruņoto spēku vienības, Aizsardzības ministrijas vai tās padotības iestādes, kurā karavīrs pilda dienestu, izziņu par garantijas pieteikuma iesniedzēja spēkā esošu profesionālā dienesta līgumu, kas izsniegta ne agrāk kā vienu mēnesi pirms garantijas pieteikuma iesniegšanas.

Līdz šim NBS karavīru interese par mājokļu iegādi Rīgā nav bijusi izteikta, tomēr jaunā Altum atbalsta programma šo tendenci varētu mainīt, uzskata mājokļu attīstītaja «Bonava Latvija» valdes priekšsēdētājs Mareks Kļaviņš.

«No visiem pircējiem, kuri iegādājas jaunos mājokļus, Altum finanšu instrumentus izmanto aptuveni 45%, līdz ar to arī jaunajai programmai varētu būt pieprasījums. Jauno mājokļu pieejamība kopumā ir akūta problēma, līdz ar to jebkurš veids, kā šo pieejamību viecināt, ir apsveicams,» norāda M.Kļaviņš.

Attēls: ilustratīvs (canva.com)

TOP Komentāri

avatar