Kādas būs nākamās “lielās” tendences viedtālruņu industrijā

Nākotne jau ir šeit. Vēl pirms dažiem gadiem viedtālruņu industrijā pasaulē gaidītākās inovācijas bija ātra lejupielāde, advancētas telefonu kameras, kā arī iespējas atbloķēt telefonus ar pirkstu nospiedumu. Tagad lietotājiem ir iespēja uzlādēt tālruņus visas dienas darbam pusstundas laikā, jaunāko viedtālruņu fotokameras ir nodrošinājušas iespēju ikvienam uzņemt fotogrāfijas profesionālā līmenī un pirkstu nospiedumu lasīšanas tehnoloģija spēj atbloķēt ierīces viegli un droši tikai ar vienu pieskārienu. Tādēļ rodas jautājums – kas būs nākamais “lielais trends”  viedtālruņu industrijā?

Lielāki viedtālruņu ekrāni

Patērētājiem arvien ir būtisks tālruņa ekrāna izmērs, jo arvien biežāk viedtālrunis tiek izmantots gan filmu un seriālu skatīšanai, gan spēļu spēlēšanai, gan arvien biežāk izmantojam to portatīvā datora vietā. Tālrunis ir kļuvis par mazu ekosistēmu mums kabatā, tādēļ likumsakarīgi ir tas, ka vēlamies pēc saņemt pēc iespējas kvalitatīvāku un ērtāku skatīšanās pieredzi.

“Tādēļ drīzumā varētu notikt pāreja uz 90Hz vai 120 Hz ekrāniem, kas nodrošinās plūstošāku attēla nomaiņu un attiecīgi arī baudāmāku ekrāna lietošanas pieredzi,” stāsta A.Jekimovs.

Jaudīgākas saskarnes un ilgdzīvojošākas baterijas

Līdz ar pieaugošo lietotāju vajadzību pēc lielāka ekrāna, palielinās arī gaidas, kas saistāmas ar jaudīgākas un tehnoloģiski attīstītākas saskarnes pieejamību viedtālrunī. Lietotājs vēlas saņemt pēc iespējas vienkāršāku tālruņa lietošanas pieredzi, tādēļ, piemēram, viedtālruņu ražotājs Huawei jaunākajā saskarnē EMUI 10 ir iestrādājis modernas ikonas, lielāku tekstu ekrānā, kā arī intuitīvu lietošanu. “Tiek prognozēts, ka nākotnē varam sagaidīt arvien viedāku, bet tajā pašā laikā vienkāršāku lietošanas pieredzi,” stāsta A.Jekimovs.

Kļūstot modernākām lietotāja saskarnēm, arī tālruņa “sirds” jeb procesori turpina izaugsmi un attīstību. Tā piemēram jaunākajos viedtālruņu modeļos ir iebūvēts 7nm tehniskais procesors, kas kapacitātes ziņā ir krietni apsteidzis savus priekšgājējus un nodrošina zemu enerģijas patēriņu.

“Jāatzīst, ka nākotnē mobilo tālruņu ražotāji saskarsies ar izaicinājumu, kā palielināt procesora jaudu, saglabājot tā sākotnējo izmēru. Procesori šobrīd tiek izgatavoti no silīcija, kas paredz konkrētu maksimālo izmēru, līdz kuram var tikt samazināti tranzistori,” atklāj A.Jekimovs.

Vēl profesionālāks tālruņa kameras sniegums

Lai arī jau šodien viedtālruņu kameras ir sasniegušas profesionālu spoguļkameru fotogrāfiju kvalitātes līmeni, pieprasījums pēc jaunām inovācijām viedtālruņu fotogrāfijā turpina augt. Ir paredzams, ka nākotnē viedtālruņu kameras turpinās attīstīties gan tehnikas un lēcu kapacitātes virzienā, gan arī iespējās, kā lietotājam būs iespēja apstrādāt attēlu pēcapstrādē. “Būtiskākais izaicinājums, kas nākotnē ir gaidāms viedtālruņu fotogrāfijas attīstībā ir ierobežotais viedtālruņa korpuss, kas paredz vien ierobežotu vietu fotografēšanas lēcu izvietojumam. Tieši tādēļ tiek paredzēts, ka fotografēšanas pieredze tiks uzlabota arī tehnoloģiskajā līmenī, piedāvājot jaunu, viedu fotogrāfiju pēcapstrādes pieredzi, izmantojot viedos algoritmus,” par nākotnes mobilās fotografēšanas trendiem komentē A.Jekimovs.

Kvalitāte par pieejamu cenu

Pēdējos gadus patērētāji kļūst prasīgāki, un palielinājies pieprasījums pēc vislabākās kvalitātes, mūsdienīgiem un tehnoloģiski attīstītiem viedtālruņiem par pieejamu cenu. Tādēļ tālruņu ražotāji piedāvā lietotājiem jaunākās tehnoloģijas par maciņam draudzīgu cenu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar