Jauns sporta veids Latvijā

Šonedēļ, 29. jūnijā, Rīgas Centra Sporta kvartāla velotrasē, jau otro gadu norisināsies viens no “Red Bull Pump Track World Championship” kvalifikācijas posmiem. Jaunais sporta veids pulcēs aktīvā dzīvesveida piekritējus, kas izmēģinās velo prasmes, sacenšoties par labākā trases laika uzstādīšanu.

Sacensībās piedalīsies ap 100 entuziastiski braucēji gan sieviešu, gan vīriešu grupā no dažādām pasaules valstīm, kas cīnīsies par labāko trases laiku. Sacensību rezultātā ceļazīmes uz finālu iegūs divi braucēji. Bez šaubām, spraigākā cīņa norisināsies starp spēcīgajiem BMX un MTB braucējiem, kas saglabās intrigu līdz pat fināla braucieniem.

Pagājušajā gadā Latvijas posmā uzvaru guva latviešu BMX braucējs Edžus Treimanis un ASV sieviešu grupas pārstāve Šīlana Reno (Shealen Reno). “Pasākums man bija kaut kas pilnīgi jauns, tāpēc visas dienas garumā jutu sevī patīkamu uztraukumu. Sacensībās valdīja patīkama un nesaspringta atmosfēra. Varēja just, ka cilvēki atnākuši labi pavadīt laiku, sacenšoties jaunā, aizraujošā sporta veidā, kvalitatīvā velo trasē,” sacensību norisi komentē aizvadītā gada vīriešu grupas uzvarētājs Edžus Treimanis, kurš pārstāvēja Latvijas karoga krāsas pumptrack pasaules čempionāta finālsacensībās, izcīnot 15. vietu.

“Red Bull Pump Track World Championship” ir pavisam jauns sporta veida sākums. Tiek aptverti 4 kontinenti un vairāk nekā 20 dažādas pasaules valstis un to velo trases. Latvijas posma sacensību organizatori ir padarījuši Rīgu par daļu no šī sporta veida vēstures.  Mērķis ir neapstāties un turpināt apvienot arvien vairāk braucējus, iesaistīt aktīvā dzīvesveida kustībā, rīkot vēl citus pasākumus, dodot iespēju ikvienam pārbaudīt savas prasmes, iesaistīties un gūt jaunu pieredzi. Nākotnē pasākuma konceptu plānots virzīt uz Olimpiskajās spēlēm.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar