Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels Liepājā uzstāsies ar autorkoncertu

Ceturtdien, 18. jūnijā plkst. 19.00 Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” ielūdz uz īpašu divu Latvijā mīlētu mākslinieku – Jāņa Lūsēna un Zigfrīda Muktupāvela – autorkoncertu. Abi mākslinieki mūzikā un stāstos atskatīsies uz savu 35 gadus ilgo muzikālo sadarbību, atskaņojot dziesmas, kuras komponists Jānis Lūsēns rakstījis tieši Zigfrīda Muktupāvela balsij. Uz koncertu klātienē – Lielajā zālē aicināti 20 klausītāji, pārējiem interesentiem koncertu būs iespēja vērot tiešraidē.

Koncertā būs klausāmas dziesmas, kuras, pateicoties mākslinieku izcilajiem kopdarbiem, iegūlušas tautas atmiņā – dzirdēsim gan skaņdarbus no rokoperas “Kaupēn, mans mīļais”, gan daudzus citus Lūsēna komponētus skaņdarbus ar Māras Zālītes, Imanta Ziedoņa, Austras Skujiņas, Viļa Plūdoņa, Guntara Rača vārdiem.

“Dziedātājs un skatuves mākslinieks, ar kuru visilgāk strādāts kopā, ir Zigfrīds Muktupāvels. Mūsu sadarbība aizsākās 1985. gadā, kad Liepājas teātra uzvedumam “Māte un neitronbumba”, kurai es rakstīja mūziku, vajadzēja galveno varoni – muzikālu un savdabīgu personību. Pēc uzveduma iestudēšanas radošā sadarbība veiksmīgi turpinājās,” stāsta Jānis Lūsēns.

Zigfrīds Muktupāvels ieņēma stabilu vietu Jāņa Lūsēna Liepājas ansamblī “Neptūns” un vēlāk grupā “Zodiaks”, ar kuru muzicējot tika sasniegti ievērojami panākumi: festivālā “Liepājas Dzintars” iegūtas gan Grand Prix, gan augstās pirmās vietas, gan īpašo viesu statuss. Nākamā sadarbība bija rokoperā “Kaupēn, mans mīļais”, kuras libreta autore ir Māra Zālīte. Darbs tika iekļauts Latvijas kultūras kanonā. Abu mūziķu radošais ceļš turpinājās mistērijā “Sapnis un mīlestība”, koncertuzvedumā “Violets” ar Austras Skujiņas dzeju, kā arī “Leļļu operā”, kurā Zigfrīds atainoja meistaru Karlo. Tāpat komponists tieši Zigfrīda Muktupāvela balsij uzrakstījis dziesmu ciklu “Zelta sirds” ar Kārļa Skalbes dzeju un ciklu “Kad mīlestība dzimst” Ziemassvētku laikam. Šis cikls izpelnījās nedalītu skatītāju mīlestību, vēlreiz apliecinot, ka Jāņa Lūsēna un Zigfrīda Muktupāvela satikšanās dzīvē un mūzikā nav nejaušība. 

Ievērojot visus drošības pasākumus, uz koncertu klātienē – Lielajā zālē aicināti 20 klausītāji (laika gaitā klātienes skatītāju skaits var mainīties atbilstoši valstī noteiktajiem drošības pasākumiem pandēmijas laikā). Savukārt pārējie interesenti koncertu aicināti skatīt tiešraidē. Filmēšana notiks, ievērojot visus drošības pasākumus. Tiešraides koncertam ir noteikta biļetes cena mākslinieku un koncertzāles atbalstam – 7 eiro par vienu tiešraides pieslēgumu jeb “dzīvokļa biļeti”, kad ar vienu biļeti koncertu var baudīt visi vienas mājsaimniecības iedzīvotāji.

Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA “Lielais Dzintars”. Plašāka informācija lasāma lielaisdzintars.lv. Biļetes uz koncertu “Tiešraides autorkoncerts. Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels” nopērkamas un tiešraide skatāma interneta vietnēs bilesuparadize.lv vai lielaisdzintars.lv. Biļetes uz koncertu “Klātienes autorkoncerts. Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels” iespējams nopirkt vietnē bilesuparadize.lv.  

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar