Ieva Brante: mums jābūt soli priekšā pirātiskā satura izplatītājiem

“Cīņā ar prettiesiski izplatītu audiovizuālo saturu mums ir jādomā, kā būt soli priekšā un apsteigt “pirātu” prasmes izlavierēt starp ierobežojumiem. Tāpat būtiski veidot sabiedrības izpratni par to, ka nelegāla satura lietošana ir nosodāma rīcība,” otrdien, 4.aprīlī, pēc sēdes atzīmēja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ieva Brante.

Komisijas deputāti uzklausīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP), Iekšlietu ministrijas, Kultūras ministrijas, Valsts policijas un nevalstisko organizāciju pārstāvjus par 2022.gadā sasniegtajiem rezultātiem prettiesiski izplatīta audiovizuālā satura izplatīšanas ierobežošanā.

“Ļoti gaidām grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas NEPLP dotu tiesības ierobežot ne tikai tīmekļvietnes, kurās prettiesiski izplatītas televīzijas programmas, bet arī, piemēram, mūzika, filmas un audio grāmatas,” pauda I.Brante. “Tāpat jādomā par veidiem, kā veidot sabiedrības izpratni par satura prettiesiskas izplatīšanas un izmantošanas negatīvajām sekām, piemēram, iesaistot sociālo tīklu viedokļu līderus.”

Komisijas priekšsēdētāja informēja, ka pie minētā jautājuma par pirātiskā satura ierobežošanu plānots atgriezties jūnijā, kad NEPLP un Kultūras ministrija iecerējusi deputātiem prezentēt jaunus grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kuri ļautu padomei sadarbībā ar Valsts policiju operatīvāk veikt audiovizuālā satura izplatītāju pārbaudes, kā arī dotu tiesības ierobežot tīmekļa vietnes, kurās tiek pārkāptas autortiesības un blakus tiesības. 

Saeimas Preses dienests

Foto: saeima.lv

TOP Komentāri

avatar